Αναρωτιέμαι πόσοι τρόποι υπάρχουν τελικά για να φάμε τα γεμάτα υγεία και θρεπτικά αβοκάντο;
Ο απλούστερος τρόπος είναι να τα φάμε πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί για πρωινό, σαν σαλάτα με λίγο χυμό λάιμ, ψιλοκομμένη ντομάτα και κόλιανδρο συνοδεύοντας οποιοδήποτε γεύμα της ημέρας ή σαν επιδόρπιο ετοιμάζοντας «μους σοκολάτα» με χτυπημένα αβοκάντο, κακάο και μέλι.
Η κρέμα αβοκάντο όμως είναι μια νέα ιδέα που μας δίνει πανεύκολη κρέμα για όλες τις ώρες της ημέρας που θέλουμε κάτι ανεπαίσθητα γλυκό, αρωματικό, υγιεινό και σούπερ χορταστικό μόνο με καλά λιπαρά. Ετοιμάζεται με ώριμα αβοκάντο, γάλα καρύδας, χυμό λάιμ, χυμό λεμονιού και λίγο μέλι και είναι απίθανα εξωτική! Οι φίλοι της χορτοφαγικής και υγιεινής διατροφής θα ενθουσιαστείτε με την ακόλουθη εκτέλεση (ελαφρά προσαρμοσμένη συνταγή της Πόπης Χρυσανθίδου) που με ενθουσίασε μόλις την πρωτοδιάβασα.
Οδηγίες
- Καθαρίζουμε τα αβοκάντο, τα τεμαχίζουμε και τα τοποθετούμε στο μπλέντερ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά.
- Πολτοποιούμε το μείγμα μέχρι να έχουμε μια λεία κρέμα.
- Μοιράζουμε την κρέμα αβοκάντο σε 6 μπολάκια και τοποθετούμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες να κρυώσει και να γίνει δροσερή.
- Η κρέμα αβοκάντο διατηρείται στο ψυγείο για 2-3 μέρες ενώ το μαύρισμα του αβοκάντο αποφεύγεται χάρη στο χυμό λεμονιού και λάιμ που δεν επιτρέπουν την γρήγορη οξείδωση του αβοκάντο.
Καλή σας απόλαυση!