Ελαφριά μακαρονάδα με κατίκι ή φρέσκια αναρή

Ελαφριά μακαρονάδα με κατίκι ή φρέσκια αναρή

4
Μερίδες
1/5
Βαθμός Δυσκολίας

Αυτή είναι ίσως η πιο ελαφριά μακαρονάδα που έχω φτιάξει ποτέ! Εκτός από ελαφριά όμως είναι και πολύ γρήγορη γιατί ετοιμάζεται με λίγα κι απλά υλικά. Για την ελαφριά μακαρονάδα επιλέγω μακαρόνια ολικής άλεσης (προτιμώ τα πολύ λεπτά spaghetti που είναι πιο φίνα) τα οποία βράζουν αρχικά μέσα σε σπιτικό ζωμό από κοτόπουλο, βοδινό ή λαχανικά χωρίς να στραγγίξουν στο τέλος για να μείνει όλη η γεύση μέσα. Στη συνέχεια, τα μακαρόνια ανακατεύονται με άφθονο τυρί κατίκι ή για εμάς που είμαστε στη Κύπρο με φρέσκια αναρή, προσφέροντας στα ζυμαρικά μια ελαφριά και καθόλου αλμυρή σάλτσα που δένει χάρη στο άμυλο από το λίγο ζουμί που έχει απομείνει στην κατσαρόλα. Κατά το σερβίρισμα δεν παραλείπεται από πάνω λίγο φρεσκοτριμμένο κι αρωματικό κόκκινο ή ροζ πιπέρι κι η “skinny” μακαρονάδα μας είναι έτοιμη!

Οδηγίες

  1. Μόλις ο σπιτικός ζωμός ή το νερό κοχλάσει προσθέτω τους κύβους, το λάδι και τα μακαρόνια τα οποία βράζω σύμφωνα με τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία τους. Καθώς τα ζυμαρικά βράζουν μέσα στο ζωμό, παρακολουθώ το νερό τους κι αν αυτό απορροφηθεί προσθέτω λίγο ακόμα από τον βραστήρα. Θυμάμαι ότι καλύτερα να βάλω λιγότερο νερό στην αρχή και να προσθέσω στην συνέχεια παρά το αντίστροφο, γιατί μπορεί τελικά τα μακαρόνια να γίνουν μαλακά.ελαφριά μακαρονάδαελαφριά μακαρονάδα
  2. Προς το τέλος του βρασμού, το νερό των μακαρονιών θα πρέπει να έχει απορροφηθεί και να έχει μείνει ελάχιστο (βλ. 1/2 φλιτζάνι) που θα χρησιμεύσει για το δέσιμο της σάλτσας. Μέσα στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια, προσθέτω το κατίκι ή την φρέσκια αναρή κι ανακατεύω καλά να πάει παντού και να δέσει με τον ζωμό.ελαφριά μακαρονάδαελαφριά μακαρονάδα με αναρήελαφριά μακαρονάδα με κατίκι ή φρέσκια αναρή
  3. Τρίβω λίγο φρέσκο πιπέρι και σερβίρω τα μακαρόνια στα πιάτα. Η ελαφριά μακαρονάδα είναι έτοιμη και την τρώμε όσο ακόμα είναι ζεστή και φρέσκια. Κι αν περισσέψει, η ελαφριά μακαρονάδα τρώγεται ωραιότατα κι αργότερα που θα έχει κρυώσει σαν μακαρονοσαλάτα…ελαφριά μακαρονάδα με κατίκι ή φρέσκια αναρή  Καλή απόλαυση, χωρίς ενοχές!

Rate

One Comment

  1. Εντάξει, εδώ είμαστε. Όλες οι συνταγές που έψαχνα, φαντάστηκα, αυτοσχεδίασα συνθέτοντας, αναζητώντας και πειραματίστηκα, όχι πάντα με επιτυχία, αλλά τις περισσότερες φορές με μεράκι και αγάπη.

     

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.