Απίθανη σούπα λαχανικών που ξαφνιάζει ευχάριστα με την ένταση της γεύσης της. Ιδανική επιλογή για τις κρύες νύχτες του χειμώνα ή για εορταστικές αφορμές στο σπίτι μας. Η σούπα εκτός από μπρόκολο ετοιμάζεται με ποικιλία λαχανικών όπως πράσο, σέλερι, πατάτα και σερβίρεται με κομματάκια μπλε τυρί, στίλτον. Αν θέλετε να εντυπωσιάσετε τους συνδαιτυμόνες σας ή να προσφέρετε σούπα με χαρακτήρα τότε θυμηθείτε ότι ο συνδυασμός των υλικών της συνταγής (από το http://www.bbcgoodfood.com) προσδίδει έντονη και ιδιαίτερη γεύση που την κάνουν μοναδική. Ιδανική επιλογή επίσης για την περίοδο των γιορτών.
Οδηγίες
- Σε ευρύχωρη κατσαρόλα και μέτρια θερμοκρασία (6/9) ζεσταίνω το λάδι και προσθέτω το κρεμμύδι να γίνει μαλακό και να πάρει χρώμα. Αν δω ότι αρπάζει γρήγορα προσθέτω ελάχιστο νερό.
- Κατόπιν προσθέτω το σέλερι, το πράσο, την πατάτα και το βούτυρο και τα γυρνάω ωσότου λιώσει το βούτυρο. Κλείνω το σκεύος με το καπάκι και ψήνω σε μέτρια φωτιά (5/9) για 5’.
- Ρίχνω το ζωμό κότας και το κομμένο μπρόκολο, δίνω βράση στη σούπα και σιγοβράζω για 20’ ή ωσότου μαλακώσουν τα λαχανικά. Κατόπιν πολτοποιώ τη σούπα στο μπλέντερ (ή ακόμα πιο εύκολα με το μπλέντερ χειρός) μέχρι να γίνει λεία.
- Προσθέτω τα κομμάτια του μπλε τυριού, ανακατεύω τη σούπα να πάνε παντού δίχως να λιώσουν εντελώς τα γρομπαλάκια.
- Σερβίρω τη σούπα στα πιάτα και γαρνίρω με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και μικρά κομμάτια μπρόκολου και τυριού στίλτον.