Απλή και πολύ νόστιμη συνταγή με χοιρινό, πατάτες, χυμό πορτοκαλιού και κάρυ που σιγοψήνεται στο φούρνο μέχρι το κρέας να γίνει τρυφερό και να λιώνει στο στόμα κι οι πατάτες να ψηθούν και να μελώσουν. Φαγητό που ετοιμάζεται πρακτικά κι εύκολα από νωρίς και δεν απαιτεί τον χρόνο και την προσοχή μας την ώρα που έχουμε καλεσμένους καθώς επίσης, μπορεί να ψηθεί στη γάστρα και να σερβιριστεί με το σκεύος. Το χοιρινό (όπως και το κοτόπουλο) ταιριάζει ιδιαίτερα με πικάντικες και φρουτώδεις γεύσεις κι αυτός ο συνδυασμός είναι αντιπροσωπευτικός, καθώς το κάρυ δίνει την απαραίτητη αψάδα κι ένταση ενώ το πορτοκάλι γλυκαίνει και δροσίζει με το άρωμά του. Εκτός όμως από το κρέας που γίνεται τρυφερό κι εύγευστο, απίθανες γίνονται κι οι πατάτες που αποκτούν μοναδική γεύση και μαλακή υφή καθώς αφού ψηθούν μέσα στο χυμό πορτοκαλιού, λιώνουν στο στόμα και θυμίζουν κάστανα…
Οδηγίες
- Αραδιάζω τα κομμάτια του χοιρινού κρέατος στο σκεύος που θα τα ψήσω, τ’ αλείφω με τη μουστάρδα και τ’ αλατοπιπερώνω.
- Ρίχνω από πάνω το κρασί, το χυμό, το ξύσμα πορτοκαλιού, το κάρυ, το corn flour και το ελαιόλαδο κι αφήνω το κρέας να μαριναριστεί για 2 ώρες στο ψυγείο.
- Αργότερα προθερμαίνω το φούρνο στους 190°C. Προσθέτω στο σκεύος τις κομμένες πατάτες και τις αλατοπιπερώνω.
- Ψήνω το φαγητό για 2-2,5 ώρες περίπου, ωσότου μαλακώσει και δέσει το ζουμί. Κατά τη διάρκεια ψησίματος, αν το φαγητό στεγνώσει προσθέτω κι άλλο νερό από το βραστήρα, αφού στο τέλος θα πρέπει να έχει παχύρευστη σάλτσα.
Υπέροχα διαφορετικό! Όπως λες το γλυκό πορτοκάλι και το πικάντικο κάρυ κάνουν τον τέλειο συνδυασμό. Αν τώρα έχεις κάνει το μαρινάρισμα από το βράδυ και έχεις καθαρίσει και τις πατάτες, το πρωί μόνο ανακατεύεις και ψήνεις! Λουκούμι!
Μαριάννα το πήγες παραπέρα με το βραδινό μαρινάρισμα. Εύγε!!