Πατάτες φούρνου σε χυμό πορτοκάλι

Πατάτες φούρνου σε χυμό πορτοκάλι

5
Μερίδες
1/5
Βαθμός Δυσκολίας

Νοστιμότατες πατάτες ψημένες στο φούρνο μέσα σε άφθονο χυμό πορτοκάλι ωσότου μαλακώσουν, πιούν τα υγρά τους και μελώσουν. Το ψήσιμό τους για αρκετή ώρα στον φούρνο τις κάνει αφράτες, γεμάτες γεύση αλλά κι ελαφρά τραγανές απ’ έξω καθώς απορροφούν το χυμό πορτοκαλιού και ξεροψήνονται. Η εκτέλεση είναι τόσο απλή και το αποτέλεσμα τόσο θεσπέσια νόστιμο που μου θύμισε το αγαπημένο μου μότο στην κουζίνα «ουκ εν τω πολλώ το ευ, αλλ᾿ εν τω ευ το πολύ»! Η συνταγή είναι δοσμένη στην πιο απλή της μορφή, μπορεί όμως να εμπλουτισθεί με μπαχαρικά της αρεσκείας μας όπως κανέλα, κόλιανδρο σε σκόνη, κάρυ ή άλλα καθώς και με χυμό λεμονιού για όσους θέλουν πιο όξινο βάθος στη γεύση τους. Τέλος, δεν παραλείπουμε οι πατάτες που χρησιμοποιούμε να είναι Κύπρου που φημίζεται ότι δίνει από τις πιο νόστιμες ποικιλίες.

Οδηγίες

  1. Προθερμαίνω τον φούρνο στους 190°C. Σε πυρίμαχο σκεύος ή ταψί τοποθετώ τις πατάτες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια (αν είναι μέτριες σε μέγεθος να είναι κομμένες στα τέσσερα). Αλατοπιπερώνω, ρίχνω τον χυμό πορτοκάλι και το ελαιόλαδο.
  2. Κλείνω το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνω στον προθερμασμένο φούρνο για 3 ώρες ή μέχρι να στεγνώσουν οι πατάτες.
  3. Στα μισά του χρόνου τις γυρνώ από την άλλη πλευρά ενώ προς το τέλος αφαιρώ εντελώς το αλουμινόχαρτο για να ροδίσουν και να πάρουν χρώμα. Καλή όρεξη!

Rate

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.