Ζαμπονοτυρόπιτα Σουφλέ

Ζαμπονοτυρόπιτα Σουφλέ

8
Μερίδες
2/5
Βαθμός Δυσκολίας

Η ζαμπονοτυρόπιτα αυτή συνδυάζει την τυρόπιτα με το ζαμπόν ή την γαλοπούλα (γιατί όχι και το μπέικον), σε μια πολύ εύκολη εκτέλεση που παραπέμπει σε σουφλέ καθώς το γάλα και τ’ αυγά δίνουν όγκο και την κάνουν αφράτη. Αν λοιπόν έχετε βαρεθεί τις απλές τυρόπιτες και θέλετε να ετοιμάσετε μια πίτα που να τρώγεται από όλη την οικογένεια, δοκιμάστε αυτήν την ζαμπονοτυρόπιτα. Τώρα το καλοκαίρι είναι πολύ καλή λύση και για κολατσιό στην παραλία!

Οδηγίες

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετώ το ζαμπόν κομμένο σε κύβους, την τριμμένη φέτα και τα υπόλοιπα γλυκά τυριά.
  2. Κρατάω στην άκρη 2 από τα 8 φύλλα για την συνέχεια και σ’ ένα μετρίου μεγέθους pyrex στρώνω τα υπόλοιπα 6 ζαρώνοντας τα με το χέρι και λαδώνοντας τα ένα προς ένα.
  3. Κόβω σε μικρά κομμάτια τα υπόλοιπα 2 φύλλα και τα ρίχνω στο μείγμα τυριών και ζαμπόν. Απλώνω ομοιόμορφα το μείγμα πάνω στα λαδωμένα φύλλα.
  4. Χτυπάω με την ράβδο χειρός ή τον αυγοδάρτη το γάλα και τ’ αυγά και προσθέτω το μοσχοκάρυδο και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Περιχύνω το υγρό μείγμα πάνω από την ζαμπονοτυρόπιτα. Αφήνω την πίτα να τραβήξει για 1 ώρα προτού την ψήσω.
  5. Προθερμαίνω τον φούρνο στους 190°C και ψήνω την ζαμπονοτυρόπιτα στην ίδια θερμοκρασία για 50’ μέχρι να ψηθεί και να ροδοκοκκινίσει από πάνω. Τεμαχίζω σε κομμάτια και σερβίρω μόλις γίνει χλιαρή.

Καλή απόλαυση!

Rate

One Comment

  1. Ωραία η συνταγη και θα θελα να την φτιαξω αυριο για παιδικο παρτυ,γιατί ομως σβησατε τα φυλλα κρουστας απο τα υλικα?

     

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.