photo: www.liveenergized.com

Ταραμοσαλάτα με αβοκάντο

8-10
Μερίδες
2/5
Βαθμός Δυσκολίας

Και ξαφνικά έρχεται μια γεύση, μια αίσθηση που σε ταρακουνάει και σου ξυπνάει ξεχασμένα αισθήματα ενθουσιασμού που νόμιζες ότι δεν συναντάς εύκολα πια γιατί, όπως και να το κάνουμε, είσαι παλιά καραβάνα… Τέτοιος ήταν ο ενθουσιασμός μου την πρώτη φορά που γεύτηκα αυτήν την ταραμοσαλάτα σε παραθαλάσσια ταβέρνα στο μαγευτικό Γαλαξίδι που θέλησα αμέσως να την ξεπατικώσω. Πέρασε λίγος καιρός από τότε και μέσα στο καλοκαίρι ωρίμασε η ιδέα και η εκτέλεσή της, καταλήγοντας σε αυτήν εδώ την πολύ εύκολη συνταγή που μπορείτε να ετοιμάσετε ολόχρονα.

Η ταραμοσαλάτα με αβοκάντο πέρα από το γεγονός ότι είναι πράσινη είναι επίσης πιο λεία και κρεμώδης από την κλασική ταραμοσαλάτα καθώς το λιπαρό αβοκάντο υπερισχύει και προσδίδει την χαρακτηριστική του υφή. Επιπλέον το λεμόνι που προστίθεται σε χυμό και σε ξύσμα και πάει με τον ταραμά αλλά και το αβοκάντο, είναι μεν αισθητό αλλά μπορεί και να αυξομειωθεί.

Οδηγίες

  1. Χτυπάω στο blender το αβοκάντο με τον χυμό λεμονιού για 2-3’ ωσότου αναμιχθεί καλά. Το άφθονο λεμόνι είναι βασικό για να μην μαυρίσει το αβοκάντο και κατά συνέπεια η ταραμοσαλάτα αφού το αβοκάντο έχει την ιδιότητα να οξειδώνεται μόλις έρθει σε επαφή με τον αέρα.
  2. Κατόπιν προσθέτω τον ταραμά και το κρεμμύδι και συνεχίζω για 1-2’ ακόμα προκειμένου να ομογενοποιηθεί το μείγμα και σπάσουν τ’ αυγά του ταραμά.
  3. Αφού χτυπήσω την ταραμοσαλάτα για 2-3’ ακόμα δοκιμάζω την γεύση της κι αν χρειάζεται προσθέτω λίγο χυμό λεμονιού ακόμα ή αν μου φαίνεται πολύ αλμυρή λίγο λάδι. Επίσης, αν είναι πολύ παχύρευστη μπορώ να προσθέσω και λίγο νέρο (περίπου 50 γρ.) Καλή επιτυχία!

photo: www.liveenergized.com

Rate

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.