photo: www.liveenergized.com

Ταραμοσαλάτα με αβοκάντο

8-10
Μερίδες
2/5
Βαθμός Δυσκολίας

Και ξαφνικά έρχεται μια γεύση, μια αίσθηση που σε ταρακουνάει και σου ξυπνάει ξεχασμένα αισθήματα ενθουσιασμού που νόμιζες ότι δεν συναντάς εύκολα πια γιατί, όπως και να το κάνουμε, είσαι παλιά καραβάνα… Τέτοιος ήταν ο ενθουσιασμός μου την πρώτη φορά που γεύτηκα αυτήν την ταραμοσαλάτα σε παραθαλάσσια ταβέρνα στο μαγευτικό Γαλαξίδι που θέλησα αμέσως να την ξεπατικώσω. Πέρασε λίγος καιρός από τότε και μέσα στο καλοκαίρι ωρίμασε η ιδέα και η εκτέλεσή της, καταλήγοντας σε αυτήν εδώ την πολύ εύκολη συνταγή που μπορείτε να ετοιμάσετε ολόχρονα.

Η ταραμοσαλάτα με αβοκάντο πέρα από το γεγονός ότι είναι πράσινη είναι επίσης πιο λεία και κρεμώδης από την κλασική ταραμοσαλάτα καθώς το λιπαρό αβοκάντο υπερισχύει και προσδίδει την χαρακτηριστική του υφή. Επιπλέον το λεμόνι που προστίθεται σε χυμό και σε ξύσμα και πάει με τον ταραμά αλλά και το αβοκάντο, είναι μεν αισθητό αλλά μπορεί και να αυξομειωθεί.

Προκειμένου να μην μαυρίσει η ταραμοσαλάτα αφού το αβοκάντο έχει την ιδιότητα να οξειδώνεται μόλις έρθει σε επαφή με τον αέρα, μην παραλείψετε μόλις την ετοιμάσετε να καλύψετε την επιφάνεια της με μια λεπτή στρώση ελαιόλαδου.

Οδηγίες

  1. Χτυπάω στο blender τον ταραμά με τον ½ χυμό λεμονιού για 2-3’ ωσότου σπάσουν τ’ αυγά του. Κατόπιν προσθέτω το κρεμμύδι και συνεχίζω για 1-2’ ακόμα προκειμένου να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  2. Στην συνέχεια ρίχνω τ’ αβοκάντο, τα οποία έχω προηγουμένως ξεφλουδίσει και καθαρίσει από το κουκούτσι τους και προσθέτω το ξύσμα λεμονιού και το ελαιόλαδο. Αφού χτυπήσω την ταραμοσαλάτα για 2-3’ ακόμα δοκιμάζω την γεύση της κι αν χρειάζεται προσθέτω λίγο χυμό λεμονιού ακόμα (ή αν μου φαίνεται πολύ αλμυρή λίγο λάδι ή λίγο αβοκάντο ακόμα).
  3. Χωρίς καθυστέρηση μεταφέρω την ταραμοσαλάτα σε ένα μπολ, ευθυγραμμίζω την επιφάνειά της και καλύπτω με ένα λεπτό φιλμ ελαιόλαδου για μόνωση. Διατηρώ την ταραμοσαλάτα στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα ενώ αναπόφευκτα κάποια στιγμή που θα παραμείνει για αρκετή ώρα χωρίς «μόνωση» θα αρχίσει να οξειδώνεται. Καλή επιτυχία!

photo: www.liveenergized.com

Rate