Αυτά τα μοσχομυρωδάτα μπισκότα που ευωδιάζουν φρέσκο βούτυρο και κανέλα κι έχουν τραγανή επικάλυψη από κρυσταλλική ζάχαρη είναι μοναδικά στην ευκολία αλλά και την γεύση. Απολαύστε τα σπιτικά μπισκότα κανέλας το απόγευμα με ζεστό γάλα για σνακ ή στο πρωινό με ζεστό τσάι ή καφέ. Εμπλουτίστε τα μπαχαρικά της συνταγής με άλλα της προτίμησής σας (βλ. γαρύφαλλο, μπαχάρι, μοσχοκάρυδο, τζίντζερ κ.α.) και θα έχετε απίθανα χριστουγεννιάτικα μπισκότα με ποικιλία μπαχαρικών (από προσαρμοσμένη συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου).
Οδηγίες
- Χτυπάω στο μίξερ το βούτυρο, την ζάχαρη και την κανέλα ωσότου το μείγμα αφρατέψει για 5-10’. Προσθέτω το αυγό να ομογενοποιηθεί και κατόπιν ρίχνω το αλεύρι με το baking powder και το αλάτι να ενσωματωθούν.
- Τοποθετώ την καστανή ζύμη που έχει σχηματισθεί σε μεμβράνη και την αφήνω στο ψυγείο να σφίξει για 1 ώρα.
- Χωρίζω την ζύμη σε 2 ρολά τα οποία κόβω σε ισομεγέθεις φέτες. Τοποθετώ τα κομμάτια σε λαμαρίνα με λαδόκολλα και πασπαλίζω με λίγη ακατέργαστη ζάχαρη.
- Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C για 15’. Καλή επιτυχία!