Αυτά τα σπιτικά νάτσος είναι πεντανόστιμα, τραγανά, πικάντικα αλλά κυρίως είναι πολύ πιο ελαφριά και υγιεινά από τα έτοιμα της αγοράς. Ετοιμάζοντας τα στο σπίτι αποφεύγουμε το τηγάνισμα και φυσικά τα συντηρητικά ενώ μπορούμε να τους δώσουμε την γεύση που επιθυμούμε ή να τα κάνουμε όσο πικάντικα θέλουμε. Δοκιμάστε τα προκειμένου να συνοδέψετε κάποιο ντιπ, όπως το απίθανο ντιπ αβοκάντο, το δροσερό ντιπ με γιαούρτι και ροκφόρ και το πικάντικο ντιπ κρεμμυδόσουπας ή απολαύστε τα σκέτα αντικαθιστώντας τα κλασικά τσιπς.
Οδηγίες
- Αλείφω τις πίτες με λάδι κι από τις δύο πλευρές με την βοήθεια ενός πινέλου (δεν χρειάζεται πολύ ποσότητα – αρκεί να καλυφθεί η επιφάνειά τους). Στην συνέχεια αλατοπιπερώνω και πασπαλίζω με τα μπαχαρικά. (Εναλλακτικά, για πιο μεσογειακή γεύση παραλείπω το σκόρδο και το κρεμμύδι και πασπαλίζω με ρίγανη.)
- Τοποθετώ τις πίτες την μία πάνω στην άλλη και τις κόβω σε τρίγωνα μέρη. (Οι μικρές αραβικές πίτες κόβονται σε πιο ομοιόμορφα τρίγωνα κομμάτια, γι’ αυτό τις προτιμώ).
- Διαμοιράζω τα κομμένα κομμάτια σε δύο ταψιά και τα φουρνίζω για 10’ στους 150°C γυρίζοντας ενδιαμέσως από την άλλη πλευρά.
- Μόλις έχουν πάρει χρώμα κι έχουν γίνει τραγανά, αφαιρώ τα νάτσος από τον φούρνο κι απολαμβάνω!