Αρωματικά και πολύ εύκολα μπισκότα με φρέσκο βούτυρο και ποικιλία μπαχαρικών όπως κανέλα, γαρύφαλλο και μοσχοκάρυδο που θα λατρέψετε για την ευκολία και την νοστιμιά τους. Ετοιμάστε τα με τα παιδιά, εκτός από την χριστουγεννιάτικη περίοδο, οποιαδήποτε εποχή του χρόνου επιθυμήσετε τραγανά και βουτυρένια μπισκότα. Αν στην θέση των μπαχαρικών χρησιμοποιήσετε μόνο κανέλα τότε θα έχετε απίθανα μπισκότα κανέλας (από προσαρμοσμένη συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου).
Οδηγίες
- Χτυπάω στο μίξερ το βούτυρο, την ζάχαρη και τα μπαχαρικά ωσότου το μείγμα αφρατέψει για περίπου 5-10’. Προσθέτω το αυγό να ομογενοποιηθεί και κατόπιν ρίχνω το αλεύρι με το baking powder και το αλάτι να ενσωματωθούν.
- Τοποθετώ την καστανή ζύμη που έχει σχηματισθεί σε μεμβράνη και την αφήνω στο ψυγείο να σφίξει για 1 ώρα.
- Βγάζω την ζύμη από το ψυγείο, την χωρίζω σε δύο μέρη κι ανοίγω με τον πλάστη 2 φύλλα πάχους 4 χιλιοστών.
- Με διάφορα κουπάτ σε χριστουγεννιάτικα σχήματα σχηματίζω μπισκότα τα οποία μεταφέρω σε δύο λαμαρίνες του φούρνου πάνω σε λαδόκολλα.
- Ψήνω τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα με τα μπαχαρικά σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C για 15’.
- Αφήνω τα μπισκότα να κρυώσουν και τα πασπαλίζω με λίγη άχνη ζάχαρη. Καλή απόλαυση!