Πουρές Αρακά

Πουρές Αρακά

4
Μερίδες
2/5
Βαθμός Δυσκολίας

Ο πουρές αρακά είναι εύκολο και πρωτότυπο συνοδευτικό για κάθε ώρα κι αφορμή κι ετοιμάζεται με λίγα κι απλά υλικά. Το ζωντανό πράσινο χρώμα του τον κάνει πολύ ελκυστικό κι εντυπωσιάζει όταν έχουμε καλεσμένους και θέλουμε να ετοιμάσουμε ένα διαφορετικό συνοδευτικό.

Ταιριάζει ιδανικά με ψητό ψάρι ή κοτόπουλο αλλά και χοιρινό κρέας όπως το ψαρονέφρι, ιδίως αν θέλουμε να ξεφύγουμε από τις συνηθισμένες πατάτες ή μακαρόνια. Φτιάχνεται πολύ γρήγορα κι εύκολα καθώς μπορεί να ετοιμαστεί τόσο με φρέσκο όσο και με κατεψυγμένο αρακά.

Οδηγίες

  1. Βράζω τον κατεψυγμένο αρακά σε βραστό αλατισμένο νερό ωσότου μαλακώσουν τα σπέρματα (για 20′ περίπου), αρκεί να μην ανοίξουν και διαλυθούν γιατί τότε θα πάρει νερό ο αρακάς.
  2. Σουρώνω και μεταφέρω αμέσως τον βρασμένο αρακά σε μπολ με παγωμένο νερό και παγάκια ώστε να διατηρήσει το ζωντανό, πράσινο χρώμα του. Ξανασουρώνω και περιμένω για λίγα λεπτά να στεγνώσει ο αρακάς. Μεταφέρω και πάλι στην κατσαρόλα ή απευθείας στο μπλέντερ. Κρατάω λίγα σπέρματα αρακά στην άκρη για γαρνιτούρα.

    Φωτογραφία: www.thyhandhathprovided.com
  3. Προσθέτω το ζεστό γάλα, το βούτυρο και το ελαιόλαδο κι αλέθω είτε με την ράβδο χειρός είτε στο μπλέντερ, ωσότου ο αρακάς γίνει πουρές. Προσθέτω τον δυόσμο, τον ψιλοκομμένο άνηθο, αλατοπιπερώνω κι ανακατεύω με το χέρι να ενσωματωθούν και τα υπόλοιπα υλικά. Δοκιμάζω και προσαρμόζω ανάλογα, αν χρειάζεται. Ζεσταίνω ελαφρά πριν το σερίρισμα. Καλή απόλαυση!

Rate

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.