Τραγανά Μπισκότα με Τζίντζερ

Τραγανά Μπισκότα με Τζίντζερ

32
Τεμάχια
2/5
Βαθμός Δυσκολίας

Αυτά τα τραγανά κι αρωματικά μπισκότα τζίντζερ αποδείχθηκαν μεγάλη επιτυχία! Εκτός από τζίντζερ σε σκόνη έχουν επίσης κανέλα και γαρύφαλλο, ετοιμάζονται με λάδι, βούτυρο και λιγοστή ζάχαρη ενώ έχουν χαρακτηριστικό σκούρο καφέ χρώμα χάρη στην μελάσα που διαθέτουν. Ετοιμάστε τα μέσα στις γιορτές αν θέλετε να τα προσφέρετε σαν κέρασμα ή ως χειροποίητο δώρο (μια πολύ οικονομική ιδέα) ή ολόχρονα αν σας αρέσουν τα ginger cookies όπως αρέσουν σε εμάς. (Ελαφρά προσαρμοσμένη συνταγή από το www. foodnetwork.com.)

Οδηγίες

  1. Χτυπώ στο μίξερ το βούτυρο και το ελαιόλαδο με την ακατέργαστη ζάχαρη για 5’ και κατόπιν προσθέτω το αυγό και την μελάσα.
  2. Κοσκινίζω το αλεύρι και τα μπαχαρικά και τα ενσωματώνω στην ζύμη η οποία θα είναι σκούρα καφέ λόγω της μελάσας.
  3. Πλάθω μπαλάκια στο μέγεθος μικρού καρυδιού, τα τοποθετώ σε μικρή απόσταση μεταξύ τους σε 2 λαμαρίνες με λαδόκολλα και τα πατάω ελαφρά με τον αντίχειρά μου να πλατύνουν.
  4. Κατόπιν, παίρνω ένα-ένα μπισκότο το περνάω από την άχνη ζάχαρη και το ξανατοποθετώ στη λαμαρίνα.
  5. Σε προθερμασμένο  φούρνο στους 190°C ψήνω τα μπισκότα για 12’. Τα μπισκότα μετά το ψήσιμο θα έχουν φουσκώσει και πλατύνει και με την επιφάνεια τους να έχει ραγίσει θα μοιάζουν με χιονισμένα. Καλή απόλαυση!

Rate