Λαχανάκια Βρυξελλών Σαλάτα

Λαχανάκια Βρυξελλών Σαλάτα

3-4
Μερίδες
1/5
Βαθμός Δυσκολίας

Αυτή η σαλάτα με τα λαχανάκια Βρυξελλών είναι ο ορισμός  της αφαιρετικής κουζίνας. Επιλέγω φρέσκα λαχανάκια, το χειμώνα είναι η εποχής τους, κι αφού τα ψήσω τα ραντίζω με μια ελαφρά πικάντικη σάλτσα λαδολέμονου κι ολόκληρους κόκκους από κόκκινο αρωματικό πιπέρι. Τα κόκκινα πιπέρια προκαλούν μικρές εκρήξεις γεύσης κι αρώματος στο στόμα αφήνοντας μοναδική επίγευση. Σαλάτα απλή κι όμως τόσο νόστιμη με λίγα κι αγνά υλικά. Ετοιμάστε την όταν θέλετε να συνοδέψετε κρεατικά, πουλερικά  ή ψάρι και θα έχετε ένα πλήρες, ισορροπημένο και χορταστικό γεύμα.

Οδηγίες

  1. Καθαρίζω τα λαχανάκια Βρυξελλών από τα εξωτερικά τους φύλλα και τα πλένω. Τα βράζω ολόκληρα σε νερό (θα μαλακώσουν με τον ατμό) για 15’ περίπου μέχρι να μαλακώσουν αλλά να κρατάνε. Εναλλακτικά, μπορώ να τα κόψω στη μέση και να τα ψήσω σε 2-3 δόσεις σε αντικολλητικό τηγάνι (σε μέτρια θερμοκρασία) με ελάχιστο λάδι, μέχρι να γίνουν τρυφερά και να πάρουν χρώμα.
  2. Τοποθετώ τα λαχανάκια Βρυξελλών κομμένα στα μέση σε πιατέλα σερβιρίσματος κι ετοιμάζω τη σάλτσα ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί. Ο κουρκουμάς, αν και προαιρετικός, δίνει πιο πικάντικη γεύση στη σαλάτα προσδίδοντάς της τις ευεργετικές του ιδιότητες. Ρίχνω τη σάλτσα πάνω στα λαχανάκια, δοκιμάζω για τη γεύση, διορθώνω αν χρειάζεται και προσθέτω τα κόκκινα πιπέρια για γαρνιτούρα. Σερβίρω τη σαλάτα χλιαρή ή δροσερή. Είναι μια σαλάτα που τρώγεται ωραιότατα και την επόμενη μέρα καθώς τα λαχανάκια θα έχουν απορροφήσει τη σάλτσα και θα έχουν γίνει ακόμα πιο νόστιμα. Καλή όρεξη!

Rate