Αυτά τα παξιμάδια είναι ο καλύτερος τρόπος για να αξιοποιήσει κανείς το ψωμί ή τη λαγάνα που έχει περισσέψει από την προηγούμενη μέρα. Ετοιμάζουμε τραγανά και νόστιμα παξιμάδια από λαγάνα και συνοδεύουμε τ’ αγαπημένα μας νηστίσιμα ντιπ όπως ταραμοσαλάτα κλασική, ταραμοσαλάτα με αβοκάντο, χούμους και χούμους με καραμελωμένα κρεμμύδια, ντιπ από ταχίνι, φάβα και φάβα με σάλτσα πέστο, ντιπ αβοκάντο κ.α.. Αυτά τα παξιμάδια το μόνο που χρειάζονται είναι ψήσιμο στο φούρνο μέχρι να στεγνώσουν και να γίνουν τραγανά. Είναι έτοιμα ωσότου πεις «λαγάνα» και τρώγονται σκέτα σα σνακ οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.
Οδηγίες
Κόβω τη λαγάνα σε ισομεγέθεις φέτες και τις αραδιάζω σε ένα ταψί χωρίς να αλληλεπικαλύπτονται. Ψήνω τις φέτες στο φούρνο στους 150°C για περίπου 30’, ωσότου πάρουν λίγο χρώμα, στεγνώσουν και γίνουν τραγανές. Ο χρόνος ψησίματος έχει σχέση με το πάχος των παξιμαδιών γι’ αυτό έχει σημασία να έχουν όλα το ίδιο μέγεθος. Μόλις είναι έτοιμα τα αφήνω να κρυώσουν καλά και κατόπιν τα κλείνω σε αεροστεγές δοχείο μέχρι να καταναλωθούν.