Ροβίτσα Σαλάτα

Ροβίτσα Σαλάτα

6
Μερίδες
2/5
Βαθμός Δυσκολίας

Μια υπερπλούσια σαλάτα με ροβίτσα που περιέχει τα πάντα! Αυτή η σαλάτα με τα πολλά και υγιεινά υλικά, περιέχει εκτός από μικρά, πράσινα φασόλια (mung beans), αναποφλοίωτο ρύζι, κινόα, ξερά φρούτα και καρπούς, ανάμεικτους σπόρους, φύλλα σπανακιού, ρόδι και ένα αρωματικό dressing με χυμό και φλοιό πορτοκαλιού. Ετοιμάζεται σε 40’ και είναι ιδανική σαλάτα για το βράδυ, για brunch ή για οποτεδήποτε επιθυμούμε γεύμα ελαφρύ και χορταστικό. Α, είναι και βίγκαν και γι’ αυτό μας αρέσει ακόμα περισσότερο (προσαρμοσμένη συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου)!

Οδηγίες

  1. Βράζω τη ροβίτσα σε νερό για περίπου 20’ μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια αλλά να μην σκάσουν και διαλυθούν. Η ροβίτσα δε χρειάζεται μούσκεμα στο νερό, καθώς ψήνεται γρήγορα. Μόλις ψηθεί τη σουρώνω και την κρατάω στην άκρη. Παρόμοια, βράζω το ρύζι και την κινόα σύμφωνα με τις οδηγίες παρασκευής τους και σουρώνω.
  2. Σε αντικολλητικό τηγάνι καβουρδίζω τα κάσιους σε χαμηλή φωτιά (2-3/9) για 30’ περίπου μέχρι να γίνουν τραγανά. Επαναλαμβάνω το ίδιο με τους σπόρους για 15’ περίπου, παρακολουθώντας να μην αρπάξουν.
  3. Ετοιμάζω το dressing της σαλάτας αναμιγνύοντας όλα τα υλικά μαζί σε ένα βαζάκι ή μπολ. Αφήνω την σάλτσα στην άκρη να δέσουν οι γεύσεις μέχρι το σερβίρισμα.
  4. Σε ένα βαθύ πιάτο σερβιρίσματος στρώνω αρχικά τα φύλλα σπανακιού και κατόπιν τα υπόλοιπα υλικά κι ανακατεύω ελαφρά. Γαρνίρω με τα φύλλα κόλιανδρου και περιχύνω με τo dressing πορτοκαλιού. Η σαλάτα ροβίτσας είναι έτοιμη και τα σπάει!

Rate

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.