Αυτά τα νηστίσιμα κουλουράκια είναι μοναδικά. Έχουν υφή τραγανή και θρυμματιστή χάρη στο ελαιόλαδο, δεν είναι ιδιαίτερα γλυκά ενώ διαθέτουν διακριτικό άρωμα κρασιού και κανέλας. Ετοιμασμένα με αλεύρι ολικής άλεσης και ελαιόλαδο και καλυμμένα με σουσάμι είναι ιδιαίτερα υγιεινά και νόστιμα ενώ, εκτός από την περίοδο της νηστείας, οποιαδήποτε στιγμή αποτελούν μια καλή δικαιολογία για να ενδώσουμε σ’ αυτά. Την τελευταία φορά που τα ετοίμασα, τα παιδιά δήλωσαν πως είναι «απλά, υπέροχα»!
Οδηγίες
- Προθερμαίνω το φούρνο στους 165°C στην αντίσταση.
- Χτυπάω τη ζάχαρη με το λάδι για 5’ σε δυνατή ταχύτητα στο μίξερ. Αναμιγνύω τα δύο αλεύρια με το baking powder και την κανέλα και προσθέτω στο μείγμα λαδιού.
- Διαλύω την μαγειρική σόδα μέσα στο κρασί και ρίχνω το μείγμα στη ζύμη κι ανακατεύω να ενσωματωθεί. Αν η ζύμη δεν είναι αρκετά σφιχτή για να πλάσω τα κουλουράκια, προσθέτω λίγο αλεύρι ακόμα μέχρι να έχω την επιθυμητή μαλακή υφή.
- Κατόπιν πλάθω ομοιόμορφα τα κουλουράκια σε σχήμα που επιθυμώ. Ακολούθως, τα περνάω ένα-ένα από το σουσάμι προτού τα τοποθετήσω πάνω σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα. Είναι σημαντικό τα κουλουράκια να είναι στο ίδιο μέγεθος για να ψηθούν ομοιόμορφα. Καλή απόλαυση!
- Ψήνω τα νηστίσιμα κουλουράκια στο φούρνο στους 165°C για 35’. Αφού ψηθούν πρέπει να είναι εσωτερικά στεγνά και τραγανά.