Μπράουνις (Brownies) με Φιστικοβούτυρο και Σοκολάτα

Μπράουνις (Brownies) με Φιστικοβούτυρο και Σοκολάτα

16
Μερίδες
1/5
Βαθμός Δυσκολίας

Αυτά τα μπράουνις με φιστικοβούτυρο και σοκολάτα που μυρίζουν βανίλια και βούτυρο, είναι αψεγάδιαστα! Η μαστιχωτή και συνάμα τραγανή τους υφή χάρη στην ακατέργαστη ζάχαρη και το φιστικοβούτυρο αλλά και η εναλλαγή της άφθονης λιωμένης σοκολάτας με  κομμάτια ξηρών καρπών τα κάνει ακαταμάχητα, κι αυτό είναι το μόνο τους μειονέκτημα! Για να πετύχουμε τις διαφορετικές υφές ετοιμάζουμε 2 ζύμες τις οποίες στρώνουμε στην συνέχεια σε στρώσεις, εναλλάξ. H ζύμη βανίλιας είναι η βασική ζύμη και περιλαμβάνει κομμάτια κάσιους και σοκολάτας. Η δεύτερη ζύμη περιέχει φιστικοβούτυρο που όταν χτυπηθεί με την ακατέργαστη ζάχαρη θυμίζει βρεμένη άμμο, ενώ κι αυτή περιέχει κομμάτια σοκολάτας.

Εκτός όμως από την ιδιαιτερότητα στην υφή τους, τα μοναδικά αυτά μπράουνις πρέπει να ψηθούν και σωστά ώστε να μην στεγνώσουν αλλά να γίνουν τραγανά από έξω και νωπά από μέσα…  Όλα αυτά λοιπόν τα χαρακτηριστικά για μπράουνις με φιστικοβούτυρο και σοκολάτα θα τα βρείτε στην ακόλουθη απλή συνταγή (προσαρμοσμένη από το mylittleexpatkitchen.com).

Οδηγίες

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 175-180°C (αναλόγως του φούρνου). Καλύπτω ένα τετράγωνο ταψί ή πυρίμαχο σκεύος (όχι μεγαλύτερο από 24 x 24 εκ.) με λαδόκολλα.
  2. Χτυπάω στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη για 10’ μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτω το εκχύλισμα βανίλιας και τ’ αυγά. Κατόπιν προσθέτω το αλάτι με το αλεύρι. Τέλος ενσωματώνω τα κομμάτια σοκολάτας και τα κάσιους. Κρατάω τη ζύμη βανίλιας στην άκρη.
  3. Χτυπάω μέχρι να ενσωματωθούν, στην χαμηλή ένταση του μίξερ, το φιστικοβούτυρο, η ζάχαρη, το αυγό και το αλάτι. Αφού ενσωματωθούν τα υλικά προσθέτω την τεμαχισμένη σοκολάτα.
  4. Στρώνω ομοιόμορφα στο ταψί με την λαδόκολλα τη ½ ζύμη βανίλιας, κατόπιν απλώνω τη ½ ζύμη με το φιστικοβούτυρο κι επαναλαμβάνω.
  5. Ψήνω το μπράουνις για 30-35’ μέχρι να σταθεροποιηθεί η ζύμη κι ας δείχνει πως θέλει κι άλλο. Βεβαιώνομαι για το ψήσιμο, όταν τρυπήσω με μια οδοντογλυφίδα κι αυτή βγει στεγνή από ζύμη. Αφού κρυώσει, θα είναι όσο νωπό πρέπει από μέσα κι από πάνω θα έχει τραγανή κρούστα. Τ’ αφήνω να κρυώσει και να γίνει τουλάχιστον χλιαρό προτού το κόψω σε μικρά κομμάτια. Καλή επιτυχία!

Rate