Σπιτικό Παγωτό Σάντουιτς

Σπιτικό Παγωτό Σάντουιτς

20-24
Μερίδες
1/5
Βαθμός Δυσκολίας

Πανεύκολο οικογενειακό γλυκό, με λίγα κι απλά υλικά, που ετοιμάζεται γρήγορα κι εύκολα και διατηρείται για μέρες στην κατάψυξη. Το παγωτό σάντουιτς είναι καμωμένο με σπιτικό παγωτό βανίλια και σοκολάτα (χωρίς συντηρητικά!) και μπισκότα της επιλογής μας και είναι τόσο πετυχημένο που δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο. Πιο αναλυτικά διαβάστε για το παγωτό χωρίς παγωτομηχανή (με μόνο 2 υλικά) αν επιθυμείτε σπιτικό παγωτό σε περισσότερες γεύσεις κι αρώματα. Ετοιμάστε το παγωτό σάντουιτς είτε από την προηγουμένη ή τουλάχιστον 10 ώρες πριν το σερβίρισμα. Ιδανικό κέρασμα για παιδικό πάρτυ!

Οδηγίες

  1. Σε ένα τετράπλευρο ταψί ή άλλο σκεύος τοποθετώ μεμβράνη που να περισσεύει από τα πλάγια. Κατόπιν στρώνω στην επιφάνεια του σκεύους τα μπισκότα το ένα δίπλα στο άλλο. Θυμάμαι πως όσο πιο μεγάλο το σκεύος τόσο πιο πολλές και πιο λεπτές θα γίνουν οι μερίδες, ενώ την ίδια στιγμή σκεύος με μικρότερη χωρητικότητα (της φωτογραφίας είναι 24 x 24 εκ.) θα δώσει πιο λίγες αλλά πιο χορταστικές και πλούσιες μερίδες.  
  2. Τοποθετώ στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος με το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπώ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να πήξει και να γίνει παχύρευστη κρέμα. Θέλω δηλαδή η κρέμα να φτάσει μέχρι το σημείο προτού γίνει σαντιγί. Προσθέτω στον κάδο το ζαχαρούχο γάλα κι ανακατεύω για λίγο σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθεί.
  3. Αδειάζω το μισό μείγμα πάνω στα απλωμένα μπισκότα. Διατηρώ το υπόλοιπο μισό μείγμα στον κάδο όπου προσθέτω το κακάο. Χτυπάω στο μίξερ για λίγα δευτερόλεπτα σε χαμηλή ταχύτητα ωσότου ενσωματωθεί.
  4. Αδειάζω την σοκολατένια κρέμα πάνω στην κρέμα βανίλια και τοποθετώ κατά τον ίδιο τρόπο τα υπόλοιπα μπισκότα από πάνω. Ιδανικό γι’ αυτήν την χρήση είναι σκεύος που δεν έχει στρογγυλεμένες άκρες (όπως αυτό της φωτογραφίας) προκειμένου να βγουν ευπαρουσίαστες και ομοιόμορφες όλες οι μερίδες. Κατά τ’ άλλα το σχήμα του σκεύους δεν παίζει ρόλο στην επιτυχία ή την γεύση του γλυκού. Κλείνω την επιφάνεια του παγωτού με τις άκρες της μεμβράνης και τοποθετώ στην κατάψυξη για όλο το βράδυ ή τουλάχιστον 10 ώρες.
  5. Όταν το παγωτό έχει κρυώσει καλά, το αφαιρώ από το ψυγείο και το τεμαχίζω σε μερίδες σύμφωνα με τον οδηγό που σχηματίζουν τα μπισκότα. Τοποθετώ τα κομμένα κομμάτια σε τάπερ και τα διατηρώ μέχρι να καταναλωθούν στην κατάψυξη.Καλή επιτυχία!

Rate