Τραχανότο με Ντομάτα και Φέτα

Τραχανότο με Ντομάτα και Φέτα

3-4
Μερίδες
1/5
Βαθμός Δυσκολίας

Αυτή τη φορά τον τραχανά τον ετοιμάζουμε με ντομάτα, φέτα και βασιλικό (σε αντίθεση με τον τραχανά σούπα που είναι άσπρος-χωρίς ντομάτα) και τον σερβίρουμε σαν ριζότο, εξ’ ου και η ονομασία «τραχανότο». Για την παρασκευή του πιάτου χρειάζεται τραχανάς κομμένος σε ομοιόμορφα μικρά κομμάτια (για να ψηθεί ομοιόμορφα και γρήγορα), ο οποίος μπορεί να είναι είτε γλυκός είτε ξινός, ενώ δεν απαιτείται προηγουμένως μούλιασμα του τραχανά. Τα υλικά για την ετοιμασία του τραχανότου είναι απλά και καλοκαιρινά και σε λίγα μόνο λεπτά έχουμε ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο.

Οδηγίες

  1. Σοτάρω το κρεμμύδι στο λάδι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά (7/9) μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτω τις αλεσμένες ντομάτες, τον κύβο από ζωμό κοτόπουλου, τον κουρκουμά, το αλατοπίπερο, τη ζάχαρη και ρίχνω τον τραχανά. Δίνω βράση στο φαγητό, κατεβάζω την θερμοκρασία  και κλείνω το σκεύος με καπάκι.
  2. Σιγοβράζω το φαγητό με κλειστό καπάκι μέχρι να ψηθεί ο τραχανάς για 8-10’, ανακατεύοντας τακτικά. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, εφόσον ο τραχανάς χρειάζεται κι άλλα υγρά για να μαλακώσει, προσθέτω βραστό νερό από τον βραστήρα.
  3. Μόλις το τραχανότο ψηθεί και γίνει χυλωμένο και ζουμερό, προσθέτω τα ψιλοκομμένα ντοματίνια, την τριμμένα φέτα και τον βασιλικό. Δοκιμάζω τη γεύση και διορθώνω αναλόγως. Σερβίρω το τραχανότο με την ντομάτα και τη φέτα όσο είναι ζεστό, γαρνίροντας με λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού. Καλή απόλαυση!

Rate

One Comment

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.