Κάρυ με Κοτόπουλο και Γλυκοπατάτες

Κάρυ με Κοτόπουλο και Γλυκοπατάτες

4
Μερίδες
2/5
Βαθμός Δυσκολίας

Φανταστικό φαγάκι με γεμάτη υφή χάρη στην κόκκινη φακή που δίνει όγκο στο ζουμάκι, την περίφημη γλυκοπατάτα που λατρεύουμε και βάζουμε σχεδόν παντού στην θέση της κλασικής πατάτας, αρακά για να έχουμε ποικιλία λαχανικών, κομμάτια από φιλέτο κοτόπουλου, κάρυ της επιλογής μας για να είναι όσο καυτερό θέλουμε και τέλος γάλα καρύδας. Το κάρυ με το κοτόπουλο και την γλυκοπατάτα ετοιμάζεται σε 20’ και είναι ένα γεύμα πλήρες, χορταστικό και νόστιμο από τα λίγα. Εκτός από φαγητό που μπορεί να σερβιριστεί στη θέση καθημερινού πιάτου όταν θέλουμε να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα «μαμαδίστικα» φαγητά κατσαρόλας, μπορεί ν’ αποτελέσει και πολύ παρεΐστικο πιάτο για τους φίλους μας όταν ο χρόνος δεν περισσεύει (ελαφρά προσαρμοσμένη συνταγή από το www.bbcgoodfood.com).

Οδηγίες

  1. Αλατοπιπερώνω τους κύβους κοτόπουλου. Ζεσταίνω το λάδι σ’ αντικολλητικό σκεύος και ρίχνω το κοτόπουλο να πάρει χρώμα για 3-4’ σε δυνατή φωτιά (7/9) μαζί με το κρεμμύδι, το κάρυ και τον κουρκουμά. (Είναι σημαντικό εκτός από το κοτόπουλο και το κρεμμύδι να τσιγαρισθούν και τα μπαχαρικά για να βγάλουν το άρωμά τους.) Κατόπιν προσθέτω τις κόκκινες φακές και τις γλυκοπατάτες και τις γυρνάω κι αυτές ν’ αναμειχθούν.
  2. Περιχύνω το κάρυ με το γάλα καρύδας και το ζωμό κοτόπουλου και τέλος προσθέτω τον κατεψυγμένο αρακά. Δίνω βράση στο φαγητό και σιγοψήνω (3/9) για 20′ ωσότου ψηθεί ο αρακάς και μαλακώσει η γλυκοπατάτα. Αποσύρω από την φωτιά, δοκιμάζω την γεύση διορθώνοντας αναλόγως και πασπαλίζω με τον κόλιανδρο. Σερβίρω το κάρυ με το κοτόπουλο και τις γλυκοπατάτες πάνω σε ρύζι μπασμάτι ή άλλο ρύζι της αρεσκείας μου. Καλή απόλαυση!

Rate

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.