Κουλουράκια Βανίλιας Δίχρωμα

Κουλουράκια Βανίλιας Δίχρωμα

25
Τεμάχια
2/5
Βαθμός Δυσκολίας

Αν θέλουμε να φτιάξουμε κουλουράκια που να είναι πεντανόστιμα και διαφορετικά, μπορούμε να ετοιμάσουμε ζύμες σε δύο χρώματα και να τα πλέξουμε σχηματίζοντας δίχρωμα κουλουράκια. Η βάση της ζύμης μπορεί να είναι είτε ζύμη βανίλιας είτε πορτοκαλιού καθώς και οι δύο παντρεύονται ωραία με το κακάο που θα προστεθεί για να σχηματισθεί το σοκολατένιο μέρος στα κουλουράκια. Επειδή όμως, τα πασχαλινά κουλουράκια πορτοκαλιού τα κάνουμε συχνά, εντός κι εκτός πασχαλινής περιόδου, για αλλαγή δοκιμάζουμε αυτά τα δίχρωμα κουλουράκια βανίλιας (προσαρμοσμένη συνταγή από το flora.com.gr).

ΥΛΙΚΑ:

Ingredients

  •           200 γρ βούτυρο
  •           225 γρ ζάχαρη, ακατέργαστη
  •           1 κσ εκχύλισμα βανίλιας
  •           1 μεγάλο αυγό
  •           μια πρέζα αλάτι
  •           3 φλ αλεύρι, για όλες τις χρήσεις (50 γρ τα κρατάω για αργότερα)
  •           1,5 κγλ (1 φακελάκι) baking powder
  •           50 γρ κακάο

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Χτυπάω στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα για 5′. Στην πορεία προσθέτω τη βανίλια, το αλάτι και το αυγό. Κατόπιν προσθέτω το αλεύρι με το baking powder. Κρατάω στην άκρη 50 γρ από το αλεύρι που θα χρειαστώ στην συνέχεια, αφού χωρίσω τη ζύμη στα δύο.
  2. Στην συνέχεια χωρίζω την ζύμη σε δύο ίσα μέρη. Στο ένα μέρος προσθέτω το κακάο και στο άλλο το αλεύρι που κράτησα και χτυπάω για λίγο ακόμα στον κάδο του μίξερ.
  3. Πλάθω τις δύο ζύμες σε ισομεγέθη κορδόνια ή λωρίδες και φτιάχνω πλεξούδες ή ό,τι άλλο σχήμα προτιμώ μπερδεύοντας τα δυο χρώματα της ζύμης μεταξύ τους.
  4. Ψήνω τα κουλουράκια στους 160°C για 30-35′.

Rate