Φωτογραφία: www.wellhungfood.com/

Σπιτικό Αλεύρι Κάστανου

70 γρ
Καθαρό Βάρος
1/5
Βαθμός Δυσκολίας

Το αλεύρι από κάστανα είναι ένα πολύ εύγευστο άλευρο, με ιδιαίτερη γλύκα και νοστιμιά, δεν διαθέτει γλουτένη και προσθέτει γήινη γεύση καρπού και πολύτιμα θρεπτικά συστατικά στο κέικ, τα μπισκότα, το ψωμί ή τα σπιτικά ζυμαρικά που ετοιμάζουμε στο σπίτι. Επίσης, χάρη στην φυσική γλύκα που διαθέτει ο καρπός μπορούμε να μειώσουμε την ποσότητα ζάχαρης στην εκάστοτε συνταγή δίχως ν’ αλλοιωθεί το τελικό αποτέλεσμα. Στην αγορά θα το βρούμε σε εξειδικευμένα καταστήματα με είδη υγιεινής διατροφής. Σε περίπωση που δεν το βρούμε στην αγορά, μπορούμε εύκολα να το ετοιμάσουμε στο σπίτι σε 2-3 απλά βήματα, αρκεί να έχουμε λίγο χρόνο στην διάθεσή μας.

ΥΛΙΚΑ:

Ingredients

  •           150 γρ βρασμένα ή ψημένα κάστανα

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Κόβω 150 γρ ψημένα κάστανα σε λεπτές φέτες και τα τοποθετώ είτε στον ξηραντήρα τροφίμων ή στην χαμηλότερη θερμοκρασία του φούρνου (50°C) μέχρι να χάσουν εντελώς την υγρασία τους. Τ’ αφήνω στον φούρνο να ξεραθούν στους 50°C για 4-5 ώρες περίπου, ανάλογα με το πόσο λεπτοκομμένα είναι. Όσο για τον ξηραντήρα τροφίμων, ακολουθώ τις οδηγίες χρήσης του παρασκευαστή. Γνωρίζω πως τα κάστανα είναι έτοιμα όταν πιέζοντας ή κόβοντάς τα με το χέρι δεν έχουν καθόλου ελαστικότητα.
  2. Κατόπιν τοποθετώ τ’ αποξηραμένα κομμάτια κάστανου στο μπλέντερ ή τον επεξεργαστή τροφίμων ή στο δοχείο του ραβδομπλέντερ χειρός και τ’ αλέθω ωσότου μετατραπούν σε σκόνη, το λεγόμενο αλεύρι κάστανου. Κατόπιν, κοσκινίζω το αλεύρι για ν’ απομακρύνω τυχόν κομμάτια κάστανου που δεν έχουν αλεσθεί καλά.
  3. Σημειώνεται πως 150 γρ βρασμένα ή ψημένα κάστανα θα δώσουν περίπου την μισή ποσότητα σε αλεύρι, δηλαδή περίπου 70 γρ, καθώς τα κάστανα συρρικνώνονται στο ήμισυ κατά την ξήρανσή τους.

    Φωτογραφία: www.wellhungfood.com/

Rate

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.