Γεμιστά Σοκολατάκια με Φιστικοβούτυρο

Γεμιστά Σοκολατάκια με Φιστικοβούτυρο

12
Μερίδες
1/5
Βαθμός Δυσκολίας

Αυτά τα σοκολατάκια είναι εθισμός! Ο ακαταμάχητος συνδυασμός της σοκολάτας με το φιστικοβούτυρο είναι αρκετός για να φτιάξουμε τα απολαυστικά γεμιστά σοκολατάκια που θυμίζουν τα έτοιμα Reese’s. Η οικογενειακή μας λατρεία για την συγκεκριμένη εταιρία υπήρξε έμπνευση για να τα δοκιμάσουμε στο σπίτι και να τα αποθεώσουμε. Άλλωστε η πρώτη δοκιμή αυτής της εκτέλεσης έγινε από τον γιό μου, την Χρήστο. Περιττό βέβαια να πει κανείς πως τα σπιτικά είναι πιο υγιεινά καθώς δεν διαθέτουν συντηρητικά αλλά ούτε και πρόσθετη ζάχαρη. Η ακόλουθη εκτέλεση απαιτεί λίγο από τον χρόνο μας, μόνο 2 υλικά και δεν χρειάζεται ψήσιμο!

ΥΛΙΚΑ

Ingredients

  •            250 γρ κουβερτούρα υγείας (καλής ποιότητας, με τουλάχιστον 50% κακάο), σε κομμάτια
  •            130 γρ σπιτικό φιστικοβούτυρο ή έτοιμο (δίχως πρόσθετα)
  •            1 ταψάκι για 12 cup cakes
  •            12 θήκες για cupcakes

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Σε ένα ταψάκι με 12 κοιλότητες για την παρασκευή cupcakes, τοποθετώ 12 θήκες για cupcakes (χάρτινες ή σιλικόνης).
  2. Παράλληλα, λιώνω σε μπεν-μαρί την σοκολάτα την οποία έχω προηγουμένως τεμαχίσει σε κομμάτια. Θυμάμαι, πως το μπολ της σοκολάτας δεν πρέπει να ακουμπάει στο ζεστό νερό που κοχλάζει από κάτω. Ανακατεύω την σοκολάτα τακτικά ωσότου ρευστοποιηθεί καλά. Όσο πιο ρευστή η σοκολάτα, τόσο πιο καλά θα την δουλέψω στην συνέχεια.
  3. Κατόπιν μοιράζω την μισή ποσότητα της λιωμένης σοκολάτας στις 12 θήκες ώστε να καλυφθεί η βάση της κάθε θήκης. Στην συνέχεια, τοποθετώ το ταψί στην κατάψυξη για 12’ προκειμένου να στερεοποιηθεί η σοκολάτα. Παράλληλα, ζεσταίνω για 20-30’’ το φιστικοβούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων ή στο υπάρχον μπεν-μαρί, ωσότου γίνει πιο ρευστό, για να μπορώ να το απλώσω πιο εύκολα.
  4. Βγάζω τις θήκες με την σοκολάτα από την κατάψυξη και απλώνω από μια κουταλιά της σούπας φιστικοβούτυρο στην κάθε θήκη. Αφού το στρώσω ομοιόμορφα, με την πίσω πλευρά ενός κουταλιού, καλύπτω τις 12 θήκες ισομερώς με την υπόλοιπη λιωμένη σοκολάτα ώστε να καλύπτεται και να μη φαίνεται το φιστικοβούτυρο.
  5. Κατόπιν ξανατοποθετώ τις θήκες cupcakes στην κατάψυξη για άλλα 12’ προκειμένου να στερεοποιηθεί και το πάνω μέρος της σοκολάτας.
  6. Μετά από λίγη ώρα μόλις, τα σπιτικά γεμιστά σοκολατάκια με φιστικοβούτυρο είναι έτοιμα για επιδρομή! Δόσεις τραγανής σοκολάτας εναλλάσσονται με την κρεμώδη υφή του φιστικοβούτυρου με την γήινη γεύση. Καλή απόλαυση!

Rate

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.