Αυτές οι τραγανές εξωτερικά και μαλακές εσωτερικά μπουκιές από κάστανο με επικάλυψη σοκολάτας αποτελούν μικρές κι άγλυκες δόσεις του αγαπημένου μας συνδυασμού. Ψημένα ή βρασμένα κάστανα αλέθονται σε μαλακή ζύμη, σχηματίζονται τετράγωνες μπουκιές και στην συνέχεια επικαλύπτονται με λευκή και μαύρη σοκολάτα. Τοποθετώντας τις μπουκιές σε μικρά αντικολλητικά χαρτάκια για τρουφάκια οι μπουκιές αποκτούν ακόμα πιο δελεαστική όψη. Η συνταγή για μεγαλύτερη ευκολία χρειάζεται έτοιμα, προβρασμένα και συσκευασμένα κάστανα τα οποία βρίσκουμε ολόχρονα στα σούπερ-μάρκετ και σε ακόμη μεγαλύτερη ποικιλία κατά την διάρκεια των εορτών.
ΥΛΙΚΑ
Ingredients
Για τις μπουκιές κάστανου:
- 500 γρ κάστανα βρασμένα (συσκευασμένα)
- 1,5 κσ άχνη ζάχαρη
- 3 κσ κρέμα γάλακτος (35%)
- 10 γρ βούτυρο
- 40 γρ σοκολάτα υγείας
Για την επικάλυψη:
- 100 γρ σοκολάτα υγείας
- 100 γρ λευκή σοκολάτα
- λίγη τρούφα για διακόσμηση ή τριμμένα φιστίκια Αιγίνης
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Σε ένα μικρό μπολ τοποθετώ το βούτυρο με την σοκολάτα υγείας και λιώνω σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων (τουλάχιστον για 3 φορές από 20’’ την φορά-ανακατεύοντας ενδιαμέσως) ωσότου σχηματισθεί ένα ομοιογενές σοκολατένιο μείγμα.
- Τοποθετώ στον παρασκευαστή τροφίμων τα προβρασμένα κάστανα (τα βρίσκουμε συσκευασμένα σε κενό αέρος), την άχνη ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος και το σοκολατένιο μείγμα. Αλέθω μέχρι να γίνουν τα κάστανα πουρές και να δέσουν με τα υπόλοιπα υλικά.
- Λαδώνω ένα τετράγωνο σκεύος όπως pyrex ή άλλο όπως το ταψί για τα brownies με λίγο λάδι. Κατόπιν τοποθετώ μεμβράνη (η οποία θα κολλήσει εύκολα πάνω στην λαδωμένη επιφάνεια) με τρόπο που να καλύπτει τον πάτο και τα πλάγια τοιχώματα του σκεύους. Απλώνω την ζύμη του κάστανου ομοιόμορφα κι ευθυγραμμίζω πιέζοντας την επιφάνειά της με την πίσω πλευρά ενός κουταλιού. Καλύπτω από πάνω με νέα μεμβράνη. Φυλάσσω το μείγμα στο ψυγείο για 2-3 ώρες μέχρι να σφίξει και να μπορώ να το κόψω σε κομμάτια.
- Αργότερα αναποδογυρίζω και κόβω το τετραγωνισμένο μείγμα σε μικρά ισομεγέθη κομμάτια τα οποία τοποθετώ σε αντικολλητικά χαρτάκια για τρουφάκια.
- Λιώνω σε μπεν μαρί αρχικά την άσπρη σοκολάτα μέχρι να υγροποιηθεί και να είναι αρκετά ρευστή. Με ένα μικρό κουταλάκι τοποθετώ από μια κουταλιά ρευστής σοκολάτας στις μισές από τις μπουκιές κάστανου. Πασπαλίζω από πάνω με λίγη χρωματιστή τρούφα ή τριμμένο φιστίκι. Τοποθετώ τις καλυμμένες με σοκολάτα μπουκιές στην κατάψυξη για 15’ μέχρι να στερεοποιηθεί η σοκολάτα.
- Επαναλαμβάνω την διαδικασία με την σοκολάτα υγείας και τις υπόλοιπες μπουκιές.
- Διατηρώ τις σοκολατένιες μπουκιές κάστανου στο ψυγείο σε κλειστό δοχείο μέχρι 10 μέρες. Καλή απόλαυση!