Φωτογραφία: www.budgetbytes.com/

Τραγανές Μπουκιές Κανέλας (Σπιτικά Δημητριακά)

4-6
Μερίδες
1/5
Βαθμός Δυσκολίας

Τα μεταμεσονύχτια μαγειρέματα τελικά έχουν άλλη γλύκα. Ιδίως αν πετύχει το εγχείρημα. Οι τραγανές μπουκιές κανέλας γεννήθηκαν από τα αντίστοιχα δημητριακά του εμπορίου που ενώ τα τρώμε με τρέλα, προτιμάμε να μην τα προμηθευόμαστε καθόλου λόγω της πολλής ζάχαρης. Τώρα βέβαια που τα ετοιμάζουμε στο σπίτι τα πράγματα είναι αλλιώς, αφού εκτός από μόνο 4 υλικά απαιτείται και λίγος χρόνος για να φτιάξουμε αυτό το νοστιμότατο σνακ που τρώγεται όλες τις ώρες. Οι τραγανές και πολύ εθιστικές μπουκιές κανέλας τρώγονται είτε σκέτες, είτε με γάλα ως δημητριακά και είναι ιδανικό κέρασμα αν έχουμε μικρά παιδιά στο σπίτι.

ΥΛΙΚΑ

Ingredients

  •          1 μεγάλη λιβανέζικη ή αραβική πίτα (ολικής ή απλή) ή 2-3 μικρές (ατομικές)
  •          1 κσ λιωμένο βούτυρο
  •          ½ κσ ελαιόλαδο
  •          1 κσ ζάχαρη
  •          1 κοφτή κγλ κανέλα

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Προθερμαίνω τον φούρνο στους 170°C. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύω την ζάχαρη με τη κανέλα και κρατάω το μείγμα στην άκρη. Σε άλλο μπολ αφού λιώσω το βούτυρο προσθέτω το ελαιόλαδο κι αναμιγνύω.
  2. Με ένα αντικολλητικό ταψί (ή σε κανονικό ταψί πάνω σε λαδόκολλα) τοποθετώ την πίτα και με ένα πινέλο αλείφω το μείγμα βουτύρου κι από τις δύο όψεις. (Στην δική μου περίπτωση η πίτα αποτελείται από υπόλοιπα κομμάτια που είχαν περισσέψει στο ψυγείο και δεν πειράζει καθόλου.) Αν επιθυμώ, μπορώ εκτός από λιβανέζικη ή αραβική πίτα να χρησιμοποιήσω πίτα για σουβλάκι όπου σε αυτήν την περίπτωση θα χρειαστώ 1 κσ λιωμένο βούτυρο και 1 κσ ελαιόλαδο γιατί αυτή είναι πιο χονδρή από την αραβική.
  3. Μ’ ένα μαχαίρι (ή με τον ειδικό κόπτη με την ροδέλα για ζύμες) κόβω την πίτα σε ισομεγέθεις τετράγωνες μπουκιές. Ρίχνω από πάνω το μείγμα ζάχαρης-κανέλας να πάει παντού κι ανακατεύω τις μπουκιές ώστε να κολλήσει κι από τις δύο όψεις.
  4. Φουρνίζω για περίπου 15-20’ στους 170°C ωσότου οι μπουκιές γίνουν τραγανές, λιώσει η ζάχαρη και ροδοκοκκινήσουν. Αφαιρώ από τον φούρνο κι αφήνω τις τραγανές μπουκιές να κρυώσουν προτού τις απολαύσουμε, είτε σκέτες είτε με γάλα ως δημητριακά. Διατηρούνται σε αεροστεγώς κλεισμένο δοχείο σε ξηρό μέρος. Καλή μας απόλαυση!

    Φωτογραφία: www.budgetbytes.com

Rate

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.