Σαλάτα με φακές, φέτα και ντομάτα

Σαλάτα με φακές, φέτα και ντομάτα

4
Μερίδες
2/5
Βαθμός Δυσκολίας
Aυτή εδώ η σαλάτα είναι δροσερή, ευπαρουσίαστη και μπορεί από μόνη της να καλύψει της ανάγκες ενός ισορροπημένου γεύματος, αλλά και να παρουσιαστεί μεταξύ άλλων επιλογών σε μπουφέ (κάτι που προσωπικά συνηθίζω). Μου αρέσει πολύ ο γευστικός συνδυασμός του οσπρίου με το τυρί και την δροσερή ντομάτα. Ο μαϊντανός από την άλλη, προσφέρει ότι ακριβώς υπονοεί, μια εύγευστη γαρνιτούρα. Μέσα στην απλότητα του όμως κι αυτό ακόμα τα πιάτο έχει τα μυστικά του όπως ότι οι φακές πρέπει να είναι al dente (να κάθονται στο δόντι) ενώ η σάλτσα πρέπει να είναι αρκετή, καθώς οι φακές έχουν την τάση να απορροφούν και να στεγνώνουν στην σαλάτα.
Οδηγίες Παρασκευής:
Βράζω τις φακές (δίχως να τις έχω «φουσκώσει» από βραδύς στο νερό) για 20’ αν είναι οι μεγάλες (και για 10’ περίπου αν είναι οι μικρές) με την δάφνη και λίγο αλάτι, ωσότου ψηθούν δίχως να σπάσουν ή ν’ ανοίξουν. Τις στραγγίζω και τις αφήνω στην άκρη να κρυώσουν.
Eτοιμάζω τις φακές al dente ("στο δόντι").
Μόλις κρυώσουν οι φακές τις αλατοπιπερώνω και τις ραντίζω με λίγο μπαλσάμικο και ελαιόλαδο. Προτού σερβίρω την σαλάτα μεταφέρω τις φακές σε μία μακρόστενη (κατά προτίμηση) πιατέλα (γιατί της πάει), κόβω από πάνω τις ντομάτες (ή τα ντοματάκια), την φέτα (σε κύβους) και ρίχνω τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Αλατοπιπερώνω και προσθέτω μπαλσάμικο κι ελαιόλαδο, εκ νέου. Δοκιμάζω να δω αν κάτι της λείπει και προσθέτω αναλόγως.
Τα ντοματάκια στην φακή. Ρίχνω και τα υπόλοιπα υλικά.
Καλή, δροσιστική και γευστική απόλαυση!
σαλάτα με φακές, ντομάτα και φέτα
Rate

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.