Κέικ ινδικής καρύδας

Κέικ ινδικής καρύδας

12
Μερίδες
2/5
Βαθμός Δυσκολίας

Το κέικ με ινδική καρύδα είχα πολύ καιρό να το φτιάξω κι αφού το καλοετοίμασα και το καλόψησα ήρθε η ώρα να το δοκιμάσουμε. Κι ενώ το δοκιμάζαμε σχεδόν χλιαρό, σιγή. Και μετά «μμμμμ»…, αυτό. Τίποτα άλλο.

Οδηγίες Παρασκευής

Βουτυρώνω κι αλευρώνω την φόρμα. Χτυπάω τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι ν’ ασπρίσουν και ν’ αφρατέψουν.Τ' αυγά με την ζάχαρη.Να ασπρίσουν.Λιώνω το βούτυρο και το προσθέτω στο μείγμα των αυγών.Προσθέτω το λιωμένο βούτυρο.Κοσκινίζω το αλεύρι και προσθέτω το baking powder.Περνάω το αλεύρι από την σίτα.Ρίχνω την καρύδα και το αλεύρι με το b.p. στο μείγμα ενώ στο τέλος προσθέτω και το γάλα καρύδας κι ανακατεύω.Κι η ιδνική καρύδα μέσα.Ρίχνω και το γάλα καρύδας μέσα.Μεταφέρω την ζύμη σε βουτυρωμένη κι αλευρωμένη φόρμα (ανοιγόμενη διαμέτρου 26 εκ.) και φουρνίζω σε προθερμασμένο φούρνο (πάνω κάτω αντίσταση) για 30′ στους 170°C και για άλλα 30′ στους 160°C.Η ζύμη του κέικ στην φόρμα.Σερβίρω το κέικ ινδικής καρύδας αφού κρυώσει για να μην διαλυθεί.Έτοιμο το κέικ καρύδας!Το κείκ έτοιμ!Καλή απόλαυση!

Rate

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.