Αλμυρά μπισκότα με κασέρι και πάπρικα

Αλμυρά μπισκότα με κασέρι και πάπρικα

25
Τεμάχια
2/5
Βαθμός Δυσκολίας
Αυτά τα απίθανα αλμυρά μπισκότα με κασέρι και πάπρικα που σκοπό έχουν να συνοδεύσουν το apéritif μας, τα ετοίμαζε η μαμά μου στο σπίτι από τον καιρό που εμείς δεν είχαμε ακόμα ξεκινήσει να πίνουμε… Είναι όσο πικάντικα πρέπει για να τραβιέται το ποτάκι και να ανοίγει η όρεξη προτού καθίσουμε στο τραπέζι. Η συνταγή είναι της κας Μαίρης και την τιμούμε οικογενειακώς εδώ και πολλά χρόνια. Τα αλμυρά μπισκότα με κασέρι και πάπρικα ετοίμασα ως ακολούθως:
Τρόπος Παρασκευής:
Αναμιγνύω το βούτυρο με το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Ανακατεύω το βούτυρο με το αλεύρι.
Προσθέτω το αυγό και το κασέρι κι ανακατεύω ξανά. Αποφεύγω να χρησιμοποιήσω παρμεζάνα ή γραβιέρα στην θέση του κασεριού γιατί η γεύση θα αλλοιωθεί και δεν θα έχει την ίδια ένταση (την έχω πατήσει και ξέρω).
Ρίχνω το κασέρι και το αυγό.
Αφήνω την ζύμη στο ψυγείο τυλιγμένη μέσα σε μεμβράνη για 2-3 ώρες.
Πλάθω τα αλμυρά μπισκότα ομοιόμορφα σε μέγεθος μικρού καρυδιού και τα αραδιάζω σε απόσταση (γιατί θα φουσκώσουν) πάνω στην λαδόκολλα, στο ταψί. Πασπαλίζω το κάθε ένα με λίγη πάπρικα και τα φουρνίζω σε προθερμασμένο φούρνο για 35-40’ στους 150°C (πάνω κάτω αντίσταση).
Τα αλμυρά μπισκότα στην λαδόκολλα.
Μόλις τα αλμυρά βγουν από τον φούρνο θα είναι αρχικά λίγο νωπά εσωτερικά (κόβω ένα στην μέση και το διαπιστώνω), αλλά στην πορεία θα τραβήξουν την υγρασία τους και θα γίνουν τραγανά.
Τα Αλμυρά Μπισκότα με Κασέρι και Πάπρικα.
Μπορώ να τα προσφέρω χλιαρά (ελαφρά ξαναζεσταμένα πριν το σερβίρισμα στον φούρνο στους 60°C για 10-15′) ή όχι, ως συνοδευτικά του ποτού.
Καλή επιτυχία!
Rate

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.