Καλοκαιρινή μακαρονάδα με άψητη σάλτσα ντομάτας

Καλοκαιρινή μακαρονάδα με άψητη σάλτσα ντομάτας

6-8
Μερίδες
2/5
Βαθμός Δυσκολίας
Αυτή την συνταγή την έχω δοκιμάσει από τα χέρια της φίλης μου της Κέλλυς, που όπως η ίδια λέει (με μετριοφροσύνη) δεν φτιάχνει πολλά…, απλά αυτά που φτιάχνει είναι ΔΥΝΑΤΑ! Κι  ο λόγος που το τονίζω είναι γιατί, μια καλή οικοδέσποινα δεν διακρίνεται μόνο από τις πολλές και καλές εκτελέσεις συνταγών αλλά κι από την επιλογή αυτών από τον σωρό… Έμπρακτη απόδειξη λοιπόν αυτή η αχτύπητη μακαρονάδα με την άψητη σάλτσα από μπόλικα γινωμένα ντοματίνια, φρέσκο βασιλικό, θυμάρι και ξύδι μπαλσάμικο.
Εκτός από καθαρά μεσογειακή είναι κι η απόλυτα καλοκαιρινή μακαρονάδα καθώς δεν σερβίρεται ζεστή αλλά μάλλον χλιαρή (αφού μόνο τα μακαρόνια είναι ζεστά κι όχι η σάλτσα). Την διακρίνει δε και μια πρακτική ευκολία, καθώς η σάλτσα μπορεί να ετοιμαστεί από νωρίς και τελευταία στιγμή, όπως μετά την δουλειά ή μετά το μπάνιο μας στην θάλασσα, να ετοιμάσουμε και τα μακαρόνια. Η μακαρονάδα με την άψητη σάλτσα ντομάτας και βασιλικού ετοιμάζεται ως εξής:
Τρόπος Παρασκευής:
Σε ένα ξύλο κοπής κόβω τα ντοματίνια  στην μέση (ή στα 4 αν είναι μεγάλα).
Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετώ όλα τα υλικά της σάλτσας εκτός από τον φρέσκο βασιλικό. Την ανακατεύω καλά και την αφήνω στο ψυγείο για 2-3 ώρες να «δέσουν» οι γεύσεις. Προτού χρησιμοποιήσω την σάλτσα την βγάζω από το ψυγείο και την αφήνω έξω για 60′ να πάρει θερμοκρασία δωματίου. Όταν έρθει η ώρα του φαγητού, βράζω τα μακαρόνια, τα σουρώνω και τ’ αλατίζω. Με σβησμένη την φωτιά επιστρέφω τα μακαρόνια στην κατσαρόλα και ρίχνω από πάνω την σάλτσα καθώς και τον φρέσκο βασιλικό (ο οποίος προστίθεται στο τέλος για να είναι φρέσκος). Τα ανακατεύω καλά να πάει η σάλτσα παντού ταρακουνώντας την κατσαρόλα (αποφεύγω να τ’ ανακατέψω με την κουτάλα για να μην διαλυθούν τα ντοματίνια) και προσθέτω το φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Δοκιμάζω την γεύση και προσθέτω ότι λείπει. Η υπάρχουσα θερμοκρασία της κατσαρόλας είναι αρκετή για να ζεστάνει όσο πρέπει την μακαρονάδα και την σάλτσα.
Εφόσον επιθυμώ μπορώ να σερβίρω με τριμμένη παρμεζάνα, επιπλέον φρεσκοτριμμένο πιπέρι και 2-3 φυλλαράκια δυόσμου ή μέντας.
Έτοιμη η Καλοκαιρινή Μακαρονάδα!
Η καλοκαιρινή μακαρονάδα με την άψητη σάλτσα ντομάτας και βασιλικού είναι έτοιμη κι αν προτιμώ μπορώ να την σερβίρω κρύα σαν σαλάτα. Εύγε Κέλλυ!
Η καλοκαιρινή μακαρονάδα.
και καλή μας απόλαυση!
Rate

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.