Σούπα λαχανικών (βελουτέ)

Σούπα λαχανικών (βελουτέ)

4-6
Μερίδες
1/5
Βαθμός Δυσκολίας
Απλή και γρήγορη σούπα λαχανικών λοιπόν για σήμερα, μετά από αρκετές μέρες δίχως «φρέσκιες» αναρτήσεις λόγω των γιορτών. Αν κι οι ελαφριές και αποτοξινωτικές σουπίτσες είναι βασικό ζητούμενο αυτής της περιόδου, δεν θα λείψουν και κάποιες νέες χριστουγεννιάτικες συνταγές για του χρόνου…! Όσο γι’ αυτήν την βελούδινη σούπα λαχανικών με πράσο, πατάτα, καρότο και κολοκύθι που πάει και με τον καιρό, χρειάστηκα…
Τρόπος Παρασκευής:
Σε μία ευρύχωρη κατσαρόλα ζεσταίνω το λάδι με το κρεμμύδι και το πράσο μέχρι να μαραθούν, σε μέτρια φωτιά (7/9).
Κατόπιν προσθέτω τα τεμαχισμένα λαχανικά (πατάτα, καρότα, κολοκύθια), τα δαφνόφυλλα και τον ζωμό, δίνω βράση κι αφήνω να σιγοβράσουν (με κλειστό καπάκι) για 45’ μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά (3/9).
Αφού ψηθούν τα λαχανικά αφαιρώ τα δαφνόφυλλα κι αποσύρω την σούπα από την φωτιά. Αλέθω με την ράβδο χειρός ή στο blender την σούπα κι αλατοπιπερώνω όσο χρειάζεται δεδομένου ότι οι έτοιμοι κύβοι περιέχουν ήδη αλάτι. Αν η σούπα είναι πολύ παχύρευστη προσθέτω λίγο βραστό νερό από τον βραστήρα.
Προσθέτω την κρέμα γάλακτος στην σούπα, ανακατεύω και μοιράζω σε βαθιά πιάτα όσο ακόμα είναι ζεστή. Αν σκοπεύω να την σερβίρω αργότερα, προσθέτω την κρέμα γάλακτος αφού την ξαναζεστάνω για να μην κόψει. Γαρνίρω το κάθε πιάτο με ψιλοκομμένο μαϊντανό και κρουτόν.
Σούπα Λαχανικών (Βελουτέ)

Καλή μας όρεξη!!

Rate

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.