Σολoμός με μπέικον

Σολoμός με μπέικον

5
Μερίδες
2/5
Βαθμός Δυσκολίας
Αν μου το λέγανε προτού το δοκιμάσω, ότι ο σολομός ταιριάζει με το μπέικον, θα έλεγα μα τι σκέφτονται να συνδυάσουν προκειμένου να ξαφνιάσουν και να πρωτοτυπήσουν… Εντούτοις έτυχε να το δοκιμάσω εντελώς αναπάντεχα ή μάλλον να το γευτώ χωρίς να γνωρίζω ότι η συνταγή περιλάμβανε και μπέικον (καθώς είχαμε αφεθεί στις επιλογές του μετρ εκείνο το βράδυ στο Βελιγράδι…) κι ενθουσιάστηκα (εντάξει, το παθαίνω συχνά αυτό).
Πέρα όμως από τον ενθουσιασμό για την γεύση να πω ότι, δεν είναι ο πιο ελαφρύς συνδυασμός (αν κι εύκολα σε παρασύρει) γιατί ο σολομός είναι αρκετά λιπαρό ψάρι και το μπέικον δεν στερείται λίπους, παρ΄ όλα αυτά το κάπνισμα του μπέικον κάνει όπως πάντα το θαύμα του…
Στην παρακάτω συνταγή, χρησιμοποιώ back bacon (μπέικον κομμένο κυρίως από πλάτη που είναι λιγότερο παχύ) για να μετριαστεί το λίπος και ψήνω πάνω σε σχάρα για να στάξουν τα λίπη. Α, δεν ανέφερα ότι προηγουμένως ο σολομός μαρινάρετε με maple syrup και soya sauce, σωστά; Κι αν δεν θέλετε και πολύ ακόμα για να σας πείσω ορίστε και τα υλικά που θα χρειαστείτε…
Τρόπος Παρασκευής:
Ετοιμάζω την σάλτσα ζεσταίνοντας ελαφρώς σε ένα κατσαρολάκι το maple syrup ή την molasses μέχρι να ρευστοποιηθεί και προσθέτω την soya sauce. Αφήνω στην άκρη να γίνει χλιαρή η σάλτσα.
Αλατοπιπερώνω τα φιλέτα και τα αλείφω με την σάλτσα κι ένα πινέλο. Τυλίγω το κάθε φιλέτο με 2-3 φέτες μπέικον τις οποίες συγκρατώ με 2-3 οδοντογλυφίδες για να σταθούν. Αφήνω τα φιλέτα να σταθούν για 1-2 ώρες και να μαριναριστούν.
Προθερμαίνω τον φούρνο στους 190°C (πάνω κάτω αντίσταση) και τοποθετώ τα τυλιγμένα φιλέτα πάνω σε σχάρα (για να στάξει το λίπος τους). Φουρνίζω για 60’ λεπτά ωσότου ψηθεί το φιλέτο σολομού και πάρει χρώμα το μπέικον (εντάξει το δικό μου παραπήρε χρώμα αυτήν την φορά…).
Σολομός με Μπέικον
Σερβίρω τον σολομό με ψητά λαχανικά και καλή όρεξη!
Rate

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.