Πάβλοβα

Πάβλοβα

8-10
Μερίδες
2/5
Βαθμός Δυσκολίας
Η Πάβλοβα είναι το κατεξοχήν ανοιξιάτικο γλύκισμα. Η ιστορία λέει ότι η Πάβλοβα, το διεθνικό αυτό επιδόρπιο με βάση την μαρέγκα, την χτυπημένη κρέμα γάλακτος και τα φρούτα του δάσους, φτιάχτηκε αρχικά είτε από τους Νεοζηλανδούς είτε τους Αυστραλούς (μία διαμάχη σχετικά με την «εθνικότητα» του γλυκού που κρατεί εδώ κι έναν αιώνα) προς τιμήν της ομώνυμης ρωσίδας μπαλαρίνας που περιόδευσε τότε στην περιοχή (πηγή Wikipedia). Και γνωρίζοντας την ιστορία της δημιουργίας του γλυκού όλοι διαπιστώνουμε πόσο πολύ θυμίζει την αιθέρια χάρη μιας μπαλαρίνας με την πλούσια μαστιχωτή μαρέγκα και την άφθονη κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί, τα μυρωδάτα φρέσκα φρούτα του δάσους με τα έντονα χρώματα κι αρώματα και την περιχυμένη φρέσκια σάλτσα των φρούτων που προκαλούν τετραπλές πιρουέτες στον ουρανίσκο μας!
Και μίας και τα φρούτα του δάσους όπως οι φράουλες που κυριαρχούν στο γλυκό είναι ανοιξιάτικα, φροντίζω να το φτιάχνω τουλάχιστον μία φορά στην εποχή του κάθε χρόνο. Φέτος το ετοίμασα με τις πρώτες νόστιμες φράουλες της χρονιάς αλλά δεν θα μπορούσα να σκεφτώ τίποτα καλύτερο και για το Πασχαλινό τραπέζι. Για την σπιτική Πάβλοβα χρειάστηκα…
Τρόπος Παρασκευής:
Χτυπάω στο μίξερ την κρέμα γάλακτος προσθέτοντας την άχνη ζάχαρη και τις κάψουλες βανιλίνης μέχρι να έχω μια σφιχτή σαντιγί. (Εναλλακτικά μπορώ να αγοράσω έτοιμη σαντιγί από το ζαχαροπλαστείο της γειτονιάς αν κι η γεύση της έτοιμης δεν συγκρίνεται με την φρεσκοκαμμωμένη σπιτική.)
Για την σάλτσα  φρούτων, τοποθετώ σε ένα κατσαρολάκι 300 γρ. από τις πιο μαλακές κι ασχημάτιστες φράουλες με 3 κ.σ. ζάχαρη χωρίς νερό (γιατί θα αφήσουν το ζουμί τους). Με κλειστό καπάκι αρχικά δίνω βράση σε μέτρια θερμοκρασία (5/9) και κατόπιν σιγοβράζω για 10’ μέχρι να μαλακώσουν οι φράουλες. Αποσύρω από την φωτιά και τις αλέθω με το multi χειρός να γίνουν σάλτσα την οποία κρατάω στην άκρη να κρυώσει μέχρι να την χρειαστώ.
Στρώνω πάνω στο ένα δισκάκι μαρέγκας λίγη σαντιγί και τοποθετώ το άλλο από πάνω (να κολλήσει) προτού απλώσω όλη την υπόλοιπη σαντιγί από πάνω. Αν έχω το καλαθάκι της μαρέγκας το γεμίζω όλο με όση σαντιγί πάρει.
Επιλέγω ισομεγέθεις φράουλες, τις κόβω στην μέση και τις στρώνω στην επιφάνεια της μαρέγκας μέχρι να καλυφθεί. Ρίχνω την σάλτσα φράουλας από πάνω κι αν επιθυμώ πασπαλίζω και με την τριμμένη σοκολάτα υγείας (που της πάει πολύ). Σερβίρω της αξεπέραστη Πάβλοβα αμέσως προτού νοτίσει!
Καλή επιτυχία!
Πάβλοβα
Rate

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.