Βάφλες (Waffles)

Βάφλες (Waffles)

5
Μερίδες
2/5
Βαθμός Δυσκολίας

Αυτή είναι η νέα, αγαπημένη συνταγή που μας έχει ξετρελάνει… Μέχρι τώρα είχαμε τις μοναδικές κρέπες, τις φανταστικές τηγανίτες (pancakes) και τώρα αυτές τις ανεπανάληπτες βάφλες! Το κάθε ένα με την χάρη του. Οι βάφλες γίνονται τραγανές απ’ έξω και μαλακές από μέσα, παίρνουν χρώμα χρυσό-καφέ και σερβίρονται ζεστές με γλυκό ή αλμυρό topping. Μοναδική κι απαραίτητη προϋπόθεση να έχουμε μηχανή ψησίματος για βάφλες, γνωστό ως waffle iron (την βρίσκουμε σε μαγαζιά με ηλεκτρικά είδη, είναι μικρή κι απλή, χωρίς μεγάλο κόστος).

Οι βάφλες μπορούν να σερβιριστούν με μέλι (ή maple syrup) και βούτυρο, φιστικοβούτυρο, μαρμελάδα, πραλίνα φουντουκιού με σοκολάτα (nutella), παγωτό, γιαούρτι ή cottage cheese και φρέσκα φρούτα ή σκέτες με λίγη άχνη ζάχαρη και κανέλα. Μπορούν να φαγωθούν με αλμυρό topping όπως αυγό ποσέ και μπέικον ή πιο απλά με τυρί και ζαμπόν, γι’ αυτό και δεν κάνουμε πολύ γλυκιά την ζύμη. Επίσης, μπορούμε να ετοιμάσουμε σάντουιτς με βάφλες αντί για ψωμί (ακόμα και μπέργκερ!) ή να φτιάξουμε τοστ και να το ψήσουμε στην τοστιέρα. Τέλος, μπορούμε να καταψύξουμε όσες ψημένες βάφλες έχουν περισσέψει και να τις ξαναζεστάνουμε όταν τις χρειαστούμε. Οι συνδυασμοί και η ευκολία με τις βάφλες είναι μοναδική (προσαρμοσμένη συνταγή από το www.food.com)!

Οδηγίες

  1. Περνάω από την σήτα το αλεύρι, το baking powder, το αλάτι και προσθέτω την ζάχαρη.
  2. Χτυπάω το ασπράδι αυγού σε μαρέγκα, με το χέρι ή με το μίξερ χειρός, μέχρι να δημιουργηθούν άσπρες κορυφές.
  3. Αναμειγνύω τον κρόκο αυγού με το γάλα, το λάδι και το εκχύλισμα βανίλιας και ρίχνω στο μείγμα του αλευριού. Ενσωματώνω στο μείγμα και την μαρέγκα.
  4. Ζεσταίνω καλά την μηχανή για βάφλες αφού πρώτα λαδώσω τις πλάκες με ένα πινέλο.
  5. Ρίχνω ένα μέρος της ζύμης στην μηχανή και ψήνω μέχρι η βάφλα να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανή (για περίπου 5’). Επαναλαμβάνω με τις υπόλοιπες βάφλες ωσότου τελειώσει η ζύμη.
  6. Η δικιά μας βάφλα έχει σερβιριστεί μόνο με τριμμένη σοκολάτα και είναι απίθανη! 

Rate

One Comment

  1. Οι βαφλες ήταν φανταστικές μόλις τις κάναμε και τις τσακισαμε… ❤️❤️❤️Δεν μυριζαν αυγό ήταν τραγανές και πεντανοστιμες…

     

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.