Σαλάτα λάχανο με σέλερι και πράσινο μήλο

Σαλάτα λάχανο με σέλερι και πράσινο μήλο

4-6
Μερίδες
1/5
Βαθμός Δυσκολίας
Σαλάτα με σέλερι, πράσινο μήλο και καρύδια (Waldorf Salad).Κατά βάση μία χειμερινή σαλάτα λόγω του λάχανου και του σέλερι αλλά ακόμα περισσότερο μία σαλάτα των εορταστικών ημερών καθώς περιέχει και γιορτινά υλικά όπως το μήλο και τα καρύδια. Το σέλερι δε, το οποίο χαρακτηρίζεται ως φάρμακο της φύσης χάρη στην μεγάλη διατροφική αξία που έχει, κυριαρχεί στη σαλάτα κι αυτό είναι που την κάνει περισσότερο ενδιαφέρουσα. Αυτή η κλασική πλέον σαλάτα, ετοιμάστηκε για πρώτη φορά στο ξενοδοχείο Waldorf Hotel της Νέας Υόρκης στο τέλος του 19ου αιώνα γι’ αυτό άλλωστε κι ονομάζεται “Waldorf Salad”. Για την σαλάτα με το λάχανο, το σέλερι, το πράσινο μήλο και τα καρύδια, την οποία μου επισήμανε η Κατερίνα, θα χρειαστώ…
Τρόπος Παρασκευής:
Λεπτοκόβω το λάχανο, το αλατίζω ελαφρά και το τρίβω με το χέρι για να μαραθεί.
Ετοιμάζω το λάχανο.
Για την σάλτσα, ανακατεύω το γιαούρτι με την μαγιονέζα, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού και την ζάχαρη.
Ανακατεύω τα υλικά της σάλτσας.
Πάνω από το λάχανο προσθέτω το σέλερι, τα μήλα και τα καρύδια (καθώς και τις μαύρες σταφίδες, εφόσον τις επιλέξω). Για να δώσω λίγο χρώμα στην σαλάτα διατηρώ την φλούδα στα μισά μήλα προτού τα κόψω σε κύβους.
Ρίχνω και τα υπόλοιπα υλικά από πάνω.
Ρίχνω και την σάλτσα κι ανακατεύω ελαφρά να πάει παντού.
Προσθέτω λίγα επιπλέον καρύδια για γαρνιτούρα και σερβίρω.
Έτοιμη η σαλάτα Waldorf!
Η Waldorf Salad ή αλλιώς η σαλάτα με σέλερι, πράσινα μήλα και καρύδια είναι έτοιμη! Εσείς που θα την ετοιμάσετε μέσα στις γιορτές, μπορείτε να την γαρνίρετε με λίγα σπόρια ροδιού και ψιλοκομμένα φύλλα σέλινου για χρώμα.
Καλή μας μέρα!
Rate

2 σχόλια

  1. Πολυ νόστιμη, πολυ εύκολη αλλα εντυπωσιακή! Παραλειψαμε το σελινοφυλλο και την στολισαμε με ρόδι για να τονίσουμε το γιορτινό της ύφος. Καλή χρονιά σε όλους! Μαριάννα

     
  2. Καλή Χρονιά σε όλους σας Μαριάννα! Αυτό το ρόδι τελικά όλα τα στολίζει, το χρησιμοποιώ κι εγώ κατά κόρον! Όσο για την σαλάτα χαίρομαι πολύ που σας άφησε ικανοποιημένους :-)

     

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.