Σοκολατένιο κέικ καρύδας με γλάσο τυριού

Σοκολατένιο κέικ καρύδας με γλάσο τυριού

12
Κομμάτια
2/5
Βαθμός Δυσκολίας

Το θεσπέσιο αυτό κέικ τα σπάει! Με πολλή καρύδα αφού εκτός από ινδική καρύδα περιέχει αλεύρι καρύδας και γάλα καρύδας αλλά και αρκετό άγλυκο κακάο που προσφέρει ένταση στη γεύση αλλά και ισορροπία στο σύνολο. Η νωπή του υφή, που οφείλεται και στο προσεκτικό ψήσιμο, το κάνει μοναδικό και πολύ απολαυστικό. Αυτό όμως που απογειώνει αυτό το κέικ είναι το γλάσο τυριού που προσφέρει εκτός από άρτο και θέαμα (ο συνδυασμός μαύρο μέσα-άσπρο έξω είναι θεαματικός) ! Αν δεν επιθυμείτε να φτιάξετε γλάσο τυριού μπορείτε να το συνοδέψετε με παγωτό κρέμα. Σε κάθε περίπτωση, είναι κέικ που χρειάζεται κρεμώδες συνοδευτικό για να σπάσει η έντασή του.

Αν δεν έχετε ή δεν προτιμάτε αλεύρι καρύδας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλεύρι για όλες τις χρήσεις, απλά το κέικ θα χάσει λίγο από την έντασή του. Το ίδιο ισχύει και με το γάλα καρύδας που μπορεί να αντικατασταθεί από γάλα αγελάδας ή άλλο γάλα. Το κακάο όμως έχει σημασία να είναι άγλυκο και δυνατό καθώς διαφορετικά θα χαλάσει η ισορροπημένη γεύση του κέικ και θα μας φανεί γλυκό κι άγευστο.

Οδηγίες

  1. Προθερμαίνω τον φούρνο στους 170°C. Βουτυρώνω και αλευρώνω μια φόρμα του κέικ χωρίς τρύπα για να αλειφθεί αργότερα εύκολα και ομοιόμορφα το γλάσο τυριού.
  2. Χτυπάω στον κάδο του μίξερ το λιωμένο βούτυρο και το ελαιόλαδο με την ζάχαρη μέχρι να έχω ένα αφράτο μείγμα. Προσθέτω ένα-ένα τ’ αυγά κι αφού ενσωματωθούν προσθέτω το αλεύρι καρύδας, το κακάο, το baking powder, το αλάτι, την ινδική καρύδα και τέλος το γάλα καρύδας. Χτυπάω το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
  3. Αδειάζω το μείγμα στην φόρμα του κέικ και ψήνω στον φούρνο για 30’στους 170°C και στη συνέχεια για 30’ στους 160°C. Το κέικ είναι έτοιμο όταν τοποθετώντας μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο αυτή βγαίνει ελαφρά υγρή, καθώς το κέικ δεν πρέπει να στεγνώσει τελείως αλλά να έχει μια σχετική υγρασία.
  4. Ενώ ψήνεται το κέικ ετοιμάζω το γλάσο τυριού. Τοποθετώ στο δοχείο της ράβδου χειρός όλα τα υλικά και τα χτυπάω μέχρι να ομογενοποιηθούν.
    Cream Cheese Frosting for Carrot Cake
  5. Αφού κρυώσει καλά το κέικ το ξεφορμάρω και το μεταφέρω σε πιατέλα σερβιρίσματος. Καλύπτω την επιφάνεια του κέικ με το γλάσο και πασπαλίζω με την ινδική καρύδα. Το κέικ διατηρείται στο ψυγείο. Καλή επιτυχία!
σοκολατένιο κέικ ινδικής καρύδας
Photο: https://fountainavenuekitchen.com
Rate

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.