Μπορεί μια και μόνο γεύση να είναι συνυφασμένη με συγκεκριμένη σκηνή ή κατάσταση του παρελθόντος;
Τα παιδιά μου σήμερα, μου έχουν θυμίσει ότι ωραιότατος συνοδός του κέικ αυτού για ένα ολοκληρωμένο κολατσιό είναι είτε, ένα ποτήρι φρεσκοστυμμένης πορτοκαλάδας είτε ένα ποτήρι γάλα (δροσερό ή χλιαρό).
Στην Πόλη το κέικ αυτό ονομαζόταν “cake un, deux, trois” λόγω των απλών αναλογιών στα βασικά υλικά (1 φλ. βούτυρο, 2 φλ. ζάχαρη και 3 φλ. αλεύρι) ή κατά το συνηθέστερο cake marbré (από την όψη του που θυμίζει «νερά» μαρμάρου). Πολλοί βέβαια το γνωρίζουν απλούστερα ως «κέικ γεωγραφίας». Διαλέγουμε ονομασία και παίρνουμε…
Τρόπος Παρασκευής:
Όπως και σε κάθε κέικ, χτυπάω το βούτυρο καλά με την ζάχαρη και προσθέτω ένα-ένα τα αυγά ανακατεύοντας διαρκώς.
Προσθέτω το κοσκινισμένο αλεύρι με το baking powder (αν είναι ολικής θέλει λίγο έξτρα γάλα διότι έχει μεγάλη απορροφητικότητα), το ξύσμα λεμονιού και το χυμό και ξύσμα πορτοκαλιού.Ρίχνω τα 2/3 της ζύμης σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα.
Προτού το φουρνίσω ρίχνω από πάνω μικρά κομματάκια από σοκολάτα υγείας για έξτρα απόλαυση. Ψήνω για 50’ στους 180°C.
Καλή επιτυχία και καλό βράδυ.
Πολύ εύκολο ,νοστιμότατο..τέλειο!!
Χαίρομαι πολύ!
Σημερα διεπρεψα με το κεικ αυτο στα γενέθλια του Τηλεμαχου! Το κάλυψα απο έξω με την πλούσια σοκολάτα ganache και το στολισα με τον αγαπημένο του ήρωα του Disney, όλοι ικανοποιημένοι. Δεν έμεινε κομμάτι!