Μακαρονάδα του ψαρά (με τόνο)

Μακαρονάδα του ψαρά (με τόνο)

4
Μερίδες
2/5
Βαθμός Δυσκολίας

Αυτή η εύκολη μακαρονάδα ετοιμάζεται με υλικά που πιθανότατα διαθέτουμε λίγο πολύ όλοι στη τροφοθήκη και το ψυγείο μας (όπως τόνο κονσέρβας, κρεμμύδι, κρέμα γάλακτος, άσπρο κρασί, μαϊντανό, ζυμαρικά, αποξηραμένα μυρωδικά και μανιτάρια) ενώ ενδείκνυται για να καλύψει πυροσβεστικά έκτακτες περιστάσεις. Επίσης, για τη συνταγή δεν απαιτείται προετοιμασία καθώς όλα γίνονται την τελευταία στιγμή.

Τρόπος Παρασκευής:

Αφού κόψω το κρεμμύδι το αχνίζω σε ένα μικρό σκεύος με λίγο νερό. Το άχνισμα είναι μια τεχνική («κληροδότημα» της μητέρας μου) ίσως λίγο παραγνωρισμένη στη μαγειρική, ενδεχομένως διότι παραπέμπει σε γεύση νερόβραστη. Κι όμως, δίχως να υστερεί σε γεύση έχει πολλά πλεονεκτήματα καθώς είναι υγιεινή κάνοντας το φαγητό πιο εύπεπτο κι ελαφρύ (ιδανικό για όσους έχουν ευαισθησία στο στομάχι).

Παράλληλα, ξεπλένω τα μανιτάρια porcini και τα βάζω να μουσκεύουν στο νερό για να φουσκώσουν. Τα porcini ανήκουν σε ποικιλία μανιταριών που διατηρούν την έντονη γεύση τους κι αφού αποξηραθούν. Έτσι, μπορώ να τ’ αγοράσω μια φορά σε σχετική ποσότητα (αν τα βρω χύμα ακόμα καλύτερα) και να τα διατηρήσω στο ντουλάπι της κουζίνας για πάσα χρήση…

Στην συνέχεια, στραγγίζω τους τόνους και τους ρίχνω πάνω από το κρεμμύδι μαζί με τα στραγγισμένα porcini και το κρασί κι τ’ αφήνω να σιγοβράσουν. Μόλις εξατμισθεί το κρασί προσθέτω την κρέμα γάλακτος και τα μυρωδικά (εστραγκόν, σχοινόπρασο, αλάτι, πιπέρι) και ξαναβράζω ωσότου δέσει η σάλτσα και γίνει ελαφρώς παχύρευστη. Το εστραγκόν (βασικό μυρωδικό της μεσογειακής κουζίνας και ιδανικός συνοδός του ψαριού) αρχίζει να αναδύει το χαρακτηριστικό άρωμα του γλυκάνισου το οποίο είναι ακόμα πιο αποκαλυπτικό στη φρέσκια εκδοχή του.

Μακαρονάδα του ψαρά
photo: http://penandfork.com/

Εν τω μεταξύ, έχω βράσει τα μακαρόνια (σε αλατισμένο νερό για γεύση) και μόλις είναι έτοιμα τα στραγγίζω δίχως όμως να τα ξεπλύνω και χαθεί το άμυλο τους το οποίο θα δέσει την σάλτσα. Τα επιστρέφω στην κατσαρόλα που έχει αλάτι και ελαιόλαδο, τ’ ανακατεύω και τα διατηρώ σε χαμηλή θερμοκρασία ζεστά.

Μόλις είναι έτοιμη κι η σάλτσα τόνου την ρίχνω πάνω στα μακαρόνια κι ανακατεύω να πάει παντού ενώ στο τέλος ρίχνω το ψιλοκομμένο μαϊντανό για να βγάλει την πικάντική του ευωδία. Προαιρετικά σερβίρω και με λίγη τριμμένη παρμεζάνα.

Μακαρονάδα με τόνο
photo: http://penandfork.com/

Σερβίρω κι απολαμβάνουμε με πολλή όρεξη, η μακαρονάδα του ψαρά είναι έτοιμη!

Rate

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.