Ο υπάλληλος της ψαραγοράς, με τον οποίο έχουμε γνωριστεί πια (μετά από ένα ελαφρώς επεισοδιακό στιγμιότυπο που φαίνεται ότι λειτούργησε προς όφελος μου γιατί κάποια στιγμή μου έδωσε ψάρι που δεν ήταν της ίδιας ημέρας) μου δείχνει μόνο τα φρέσκα και ντόπια ψάρια της ημέρας. Αναλόγως της ψαριάς θα κριθεί και το μενού της ημέρας. Κι έτσι σήμερα το μεσημέρι έχουμε ψαρόσουπα.
Καθαρίζω το ψάρι και το τοποθετώ σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αρκετό νερό. Προσοχή όμως στην ποσότητα του νερού διότι, όσο περισσότερο νερό βάλω τόσο πιο αραιή στην γεύση θα γίνει η σούπα. Εξάλλου μπορώ πάντα να προσθέσω κι άλλο αργότερα σε περίπτωση που σηκώνει. Στην συνέχεια προσθέτω τα λαχανικά, τα δαφνόφυλλα και το σέλινο με το αλάτι και το πιπέρι και βράζω για περίπου μια ώρα. Αφού βράσει, αφήνω λίγο την κατσαρόλα στην άκρη να χλιαραίνει για να μπορώ αργότερα να καθαρίσω το ψάρι δίχως να διαλυθεί. Όταν λίγο κρυώσει, περνάω την σούπα από την σίτα για να μην έχει υπολείμματα από λέπια ή κόκκαλα και μέσα στην κατσαρόλα αλέθω με την ράβδο τις πατάτες και τα καρότα για να της δώσουν την επιθυμητή βελούδινη υφή. Προσθέτω το λεμόνι και το ελαιόλαδο κι επιπλέον αλάτι και πιπέρι σε περίπτωση που χρειάζεται και δίνω μια βράση ακόμα για 1- 2’. Τέλος, προτού σερβίρω την σούπα προσθέτω μέσα κομμάτια από το καθαρισμένο ψάρι και λίγο σχοινόπρασο ή μαϊντανό για γαρνιτούρα. Η ψαρόσουπα μου είναι έτοιμη.
Όταν δεν έχω φρέσκο ψάρι, φτιάχνω την ίδια σούπα με κατεψυγμένο κοκκινόψαρο από το σουπερμάρκετ.
http://mewkid.net/when-is-xicix/ – Buy Amoxil Amoxicillin wqk.snkr.dailycious.gr.mje.qi http://mewkid.net/when-is-xicix/