Αυτά τα κεφτεδάκια γίνονται ιδιαίτερα αφράτα και μυρωδάτα χάρη στη βρώμη, το δυόσμο, τη ρίγανη, το μαϊντανό και το σκορδάκι (αν και προαιρετικό) αλλά και το ούζο που δίνει λεπτή αλλά αισθητή γεύση. Η συνταγή είναι οικογενειακή και χιλιοδοκιμασμένη και την προτιμώ στα παιδικά πάρτυ που κάνουμε σπίτι μας γιατί τρώγονται από όλους με μεγάλη ευχαρίστηση. Άλλωστε πέρα από το ότι συνοδεύουν τα πάντα, τρώγονται εξίσου ευχάριστα την επομένη κρύα σα μεζεδάκι ή εναλλακτικά ετοιμάζοντας την αγαπημένη «μακαρονάδα του μαφιόζου».
Τρόπος Παρασκευής:
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω με το χέρι όλα τα υλικά μαζί, αφήνω τη ζύμη να «δέσει» για λίγο στο ψυγείο και στην συνέχεια πλάθω ομοιόμορφα τα κεφτεδάκια σε μέγεθος καρυδιού. Η ζύμη δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ σφιχτή ούτε όμως και πολύ πλαδαρή. Σε περίπτωση που χρειασθεί, προσθέτω αναλλόγως λίγο γάλα ή λίγο βρώμη ακόμα.
Αλευρώνω τα κεφτεδάκια και τα τοποθετώ σε μια πιατέλα μέχρι να ζεσταθεί το λάδι για το τηγάνισμα. Προτού αρχίσω το τηγάνισμα πρέπει να είμαι σίγουρη ότι το λάδι έχει ζεσταθεί καλά, δίχως όμως να έχει καεί.
Στην συνέχεια ρίχνω ένα-ένα τα κεφτεδάκια στο τηγάνι και τηγανίζω σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία (αναλόγως πόσο γεμάτο είναι το τηγάνι μου) για 12′ περίπου. Καλό είναι, προτού τα βγάλω από την φωτιά να δοκιμάσω ένα, για να δω αν έχει ψηθεί καλά εσωτερικά.
Τα κεφτεδάκια που είναι έτοιμα τα τοποθετώ σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί ενώ μπορώ να τα διατηρήσω σε προθερμασμένο φούρνο στους 60°C μέχρι να τα σερβίρω.
Καλή επιτυχία (για την όρεξη ούτε λόγος)!

Φαίνονται ωραία τα κεφτεδακια σου! Ανυπομονω να δω τι τους κάνει το ούζο…
Και είναι και φαίνονται! Μια δοκιμή, άλλωστε, θα σας πείσει…
μου φαίνεται να είναι τέλεια….θα σας ξαναγραψω !!!!!!!!!!!
Οπωσδήποτε! θέλω να μάθω και τις τελικές εντυπώσεις…