Τσαγκαροδευτέρα σήμερα, αλλά καλύτερα να μείνουμε στο χθες… Χθες το βράδυ λοιπόν, θέλαμε να φάμε κάτι γρήγορο κι εύκολο, ελαφρύ και γευστικό αλλά και ζεστό συνάμα, αφού ο καιρός είναι βροχερός και κρύος αυτές τις μέρες. Είχα ήδη μια γλυκιά κολοκύθα στο ψυγείο και σκέφτηκα ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή για να την αξιοποιήσω. Έβαλα λοιπόν σε μια κατσαρόλα τα ακόλουθα υλικά για να φτιάξω την γλυκιά κολοκυθόσουπα που είναι πεντανόστιμη και πανεύκολη.
Τρόπος Παρασκευής:
Στην κατσαρόλα προσθέτω λίγο λιγότερο νερό απ’ όσο χρειάζεται για να σκεπαστούν τα λαχανικά (για να μην γίνει πολύ αραιωμένη η σούπα) και βράζω για 30′ ωσότου μαλακώσουν για να μπορώ να τα αλέσω.
Στο σβήσιμο προσθέτω το κάρυ, το αλάτι και το πιπέρι και αλέθω καλά όλα τα υλικά με την ράβδο χειρός. Σε περίπτωση που δεν έχω ράβδο περνάω την σούπα από το blender που αν και περισσότερο χρονοβόρα διαδικασία δίνει πιο βελούδινο αποτέλεσμα.
Όσο ακόμα είναι πολύ ζεστή η σούπα προσθέτω την κρέμα γάλακτος, ανακατεύω δίχως να χρειασθεί να βράσει και σερβίρω. Για γαρνιτούρα προσθέτω σε κάθε πιάτο λίγη πρασινάδα όπως αποξηραμένο σχοινόπρασο ή ψιλοκομμένο μαϊντανό και προσθέτω λίγες σταγόνες κρέμα γάλακτος επιπλέον. Και για να μην ξεχνιέται το αγαπημένο μου motto, «ουκ εν τω πολλώ το ευ» και στην κουζίνα…!
Καλή και γευστική επιτυχία!
Υπέροχα! Συγχαρητηρια για την επιλογή και την ευγλωτη περιγραφή με όμορφες φωτογραφιες! Φωτισμενή χρονιά επίσης!
Ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο, ελπίζω να είναι εξίσου απολαυστική κι η σούπα!
Την φαγαμε σήμερα και ήταν θεϊκή!!
Έτσι είναι αυτή η σούπα, θεϊκή…
Μολις ξαναεφτιαξα την κολοκυθοσουπα. Δεν ειχα κρεμα γαλακτος και εβαλα γαλα καρυδας, επισης αντι για πατατα εβαλα γλυκοπατατα. Εγινε παλι εξαιρετικη!! Ισως λιγο πιο παχυρευστη …
Αυτό είναι δημιουργικό μαγείρεμα! Θα το εφαρμόσω κι εγώ, το γάλα καρύδας θα πρέπει να την απογειώνει…