Τα κεφτεδάκια σε κόκκινη σάλτσα μπορούν να ετοιμασθούν με διαφορετικούς τρόπους κι όχι μόνο ως προς τα υλικά αλλά κι ως προς τον τρόπο ψησίματός τους. Μπορούν ας πούμε να είναι τηγανητά (σε περίπτωση που έχουν περισσέψει από την προηγουμένη είναι ένας ωραίος τρόπος αξιοποίησής τους), να έχουν ψηθεί προηγουμένως στο grill (βλ. σουτζουκάκια) ή στο αντικολλητικό τηγάνι ή ακόμα να έχουν βράσει απευθείας μέσα στην κόκκινη σάλτσα όπως τα γιουβαρλάκια (και το αλεύρι θα «δέσει» την σάλτσα ντομάτας και θα την κάνει πιο παχύρευστη). Προσωπικά όμως προτιμώ την σάλτσα ντομάτας φυσική και τα κεφτεδάκια τοποθετημένα ωμά μέσα στην σάλτσα ντομάτας που κοχλάζει χωρίς αλεύρωμα.
Τρόπος Παρασκευής:
Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετώ και ζυμώνω όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια και τα πλάθω σε μέτριο μέγεθος και ομοιόμορφο σχήμα.
Σε μια πλατιά κατσαρόλα τοποθετώ όλα τα υλικά της σάλτσας και μόλις αυτή πάρει καλή βράση ρίχνω ένα-ένα τα κεφτεδάκια. Προσοχή όμως, η σάλτσα πρέπει να έχει βράσει καλά για να μην διαλυθούν τα κεφτεδάκια.
Κουνώ την κατσαρόλα δεξιά-αριστερά για να σκεπαστούν καλά όλα τα κεφτεδάκια με την σάλτσα και αφήνω να ψηθούν για 20′. Αφού ψηθούν τα κεφτεδάκια ανοίγω το καπάκι της κατσαρόλας κι αφήνω την σάλτσα να δέσει προτού αποσύρω το φαγητό από την φωτιά.
Συνοδεύω τα κεφτεδάκια σε κόκκινη σάλτσα με μακαρόνια, ρύζι, πλιγούρι ή πουρέ πατάτας και τα σερβίρω με μπόλικη σάλτσα ντομάτας.
Καλό υπόλοιπο!
Hi! Πρέπει να είναι "δυνατή" η συνταγή σου για να καταφέρεις το Μιχάλη να φάει σκόρδο! Το κυμαίνονται μου θύμισε τα σουτζουκακια της γιαγιάς μου…θα μου άρεσε πολυ να μας εγραφες μερικές κωσταντινοπολιτικες συνταγές…λαχανοντολμαδες,σαλάτα βοσπορου(;),γαλακτομπουρεκο…τι λες;;
ΩΧ ΕΙΧΕ ΣΚΟΡΔΟ?? ΗΤΑΝ ΠΟΛΎ ΩΡΑΙΑ ΠΙΑΤΟ. ΤΟ ΕΦΑΓΑ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΜΑΛΙΣΤΑ.
Είναι ανεπαίσθητη η γεύση του ψημένου σκόρδου, περισσότερο γλύκα και άρωμα θα έλεγα ότι δίνει και λιγότερο γεύση, γι' αυτό δεν είναι ευδιάκριτο. Καλή συνέχεια…
Pingback: ΚΕΦΤΕΔΟ..ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ .. - Melodia 88FM