Φασολάκια (Πράσινα) Λαδερά

4-5
Μερίδες
2/5
Βαθμός Δυσκολίας
Φασολάκια με Πατάτες ΛαδεράΤο μενού σήμερα περιλαμβάνει πράσινα φασολάκια λαδερά και σε μας τα φασολάκια έχουν μεγάλη πέραση αφού τα παιδιά τα τρώνε με τέτοια λαχτάρα λες και τρώνε κρέπες σοκολάτας. Το καλοκαίρι δεν υπάρχει πιο νόστιμο πράγμα από τα φρέσκα φασολάκια, που είναι γλυκά και τρυφερά, ενώ το χειμώνα αγοράζω κατεψυγμένα και βιολογικά που φημολογείται μάλιστα ότι έχουν μεγαλύτερη διατροφική αξία κι από τα φρέσκα, λόγω της άμεσης κατάψυξης τους μετά την συγκομιδή. Σε κάθε περίπτωση, δεν μένουμε πίσω στην κατανάλωση…
Τρόπος Παρασκευής:
Αχνίζω το κρεμμύδι με λίγο νερό στην κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσει.

Προσθέτω στην κατσαρόλα τα φασολάκια, το σκόρδο, τις ντομάτες, την ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και δίνω βράση στο φαγητό. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει το φαγητό κατεβάζω την θερμοκρασία και σιγοψήνω τα φασολάκια για 60′ (4/9) με κλειστό καπάκι.

Κατόπιν προσθέτω τις πατάτες, τις αλατοπιπερώνω εκ νέου και συνεχίζω το ψήσιμο για 30′ ακόμα (πάντα με κλειστό καπάκι) μέχρι να ετοιμασθούν τα φασολάκια και να ψηθούν οι πατάτες.
Αφού έχει περάσει συνολικά 1,5 ώρα ανοίγω το καπάκι της κατσαρόλας, δυναμώνω λίγο την φωτιά κι αφήνω να απορροφηθεί όλο το νερό (αν υπάρχει). Όταν πια δεν έχει άλλο υγρό στην κατσαρόλα προσθέτω το ελαιόλαδο, σβήνω την φωτιά και με την υπάρχουσα θερμοκρασία το αφήνω να πάρει 1-2 βράσεις για να μην είναι ωμό. Τα φασολάκια λαδερά με πατάτες είναι έτοιμα!
Φασολάκια Λαδερά Πολίτικα
Αφήνω στην άκρη τα φασολάκια να κρυώσουν και τα τρώμε αργότερα κρύα συνοδεύοντας το ψάρι μας ή εναλλακτικά κάποιο κρεατικό (ιδανικός ο συνδυασμός με τηγανιτά κεφτεδάκια!). Και μια και σήμερα το θυμήθηκα έφτιαξα και ψωμί, αλλά για να είμαι πιο ακριβής δεν το έφτιαξα εγώ ακριβώς, αλλά ο αρτοπαρασκευαστής μου…
Καλή όρεξη και σε σας!
Rate