Φασολάκια (Πράσινα) Λαδερά

4-5
Μερίδες
2/5
Βαθμός Δυσκολίας
Φασολάκια με Πατάτες ΛαδεράΤο μενού σήμερα περιλαμβάνει πράσινα φασολάκια λαδερά και σε μας τα φασολάκια έχουν μεγάλη πέραση αφού τα παιδιά τα τρώνε με τέτοια λαχτάρα λες και τρώνε κρέπες σοκολάτας. Το καλοκαίρι δεν υπάρχει πιο νόστιμο πράγμα από τα φρέσκα φασολάκια, που είναι γλυκά και τρυφερά, ενώ το χειμώνα αγοράζω κατεψυγμένα και βιολογικά που φημολογείται μάλιστα ότι έχουν μεγαλύτερη διατροφική αξία κι από τα φρέσκα, λόγω της άμεσης κατάψυξης τους μετά την συγκομιδή. Σε κάθε περίπτωση, δεν μένουμε πίσω στην κατανάλωση…
Τρόπος Παρασκευής:
Αχνίζω το κρεμμύδι με λίγο νερό στην κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσει.

Προσθέτω στην κατσαρόλα τα φασολάκια, το σκόρδο, τις ντομάτες, την ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και δίνω βράση στο φαγητό. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει το φαγητό κατεβάζω την θερμοκρασία και σιγοψήνω τα φασολάκια για 60′ (4/9) με κλειστό καπάκι.

Κατόπιν προσθέτω τις πατάτες, τις αλατοπιπερώνω εκ νέου και συνεχίζω το ψήσιμο για 30′ ακόμα (πάντα με κλειστό καπάκι) μέχρι να ετοιμασθούν τα φασολάκια και να ψηθούν οι πατάτες.
Αφού έχει περάσει συνολικά 1,5 ώρα ανοίγω το καπάκι της κατσαρόλας, δυναμώνω λίγο την φωτιά κι αφήνω να απορροφηθεί όλο το νερό (αν υπάρχει). Όταν πια δεν έχει άλλο υγρό στην κατσαρόλα προσθέτω το ελαιόλαδο, σβήνω την φωτιά και με την υπάρχουσα θερμοκρασία το αφήνω να πάρει 1-2 βράσεις για να μην είναι ωμό. Τα φασολάκια λαδερά με πατάτες είναι έτοιμα!
Φασολάκια Λαδερά Πολίτικα
Αφήνω στην άκρη τα φασολάκια να κρυώσουν και τα τρώμε αργότερα κρύα συνοδεύοντας το ψάρι μας ή εναλλακτικά κάποιο κρεατικό (ιδανικός ο συνδυασμός με τηγανιτά κεφτεδάκια!). Και μια και σήμερα το θυμήθηκα έφτιαξα και ψωμί, αλλά για να είμαι πιο ακριβής δεν το έφτιαξα εγώ ακριβώς, αλλά ο αρτοπαρασκευαστής μου…
Καλή όρεξη και σε σας!
Rate

11 σχόλια

  1. Μπράβο Έλλη,συνέχισε την προσπάθεια! Αφού είσαι στην Κύπρο,μήπως να δημοσίευες στο blog σου και καμμιά συνταγή της ντόπιας κουζίνας? Θα είχε ενδιαφέρον νομίζω. Χαιρετσιμούς και φιλιά στον Μιχάλη

     
  2. Tha dokimathei afto suntoma sti giraia albiona.Filia, P

     
  3. Τέλεια! Αν και ελπίζω όχι μόνο αυτό… Φιλιά πολλά.

     
  4. Ευχαριστώ πολύ! Η αλήθεια είναι ότι έχω παρά ελάχιστες κυπριακές συνταγές, σύντομα όμως ευελπιστώ ότι θα αυξηθούν…

     
  5. Εφτιαξα τα φασολακια ενα βραδυ που ειχα ολη την οικογενεια σπιτι μου, και βγηκαν τελεια! (Δεν εμεινε τιποτα!). Μαλιστα η πεθερα μου μου ζητησε τη συνταγη και προχτες μου ειπε οτι τα εφτιαξε κι αυτη και βγηκαν πολυ νοστιμα!!! Φιλια, Μπερυ

     
  6. Για δες επιτυχία τα "ταπεινά" φασολάκια… Ε λοιπόν, όταν έκανα αυτήν την ανάρτηση πριν από κάποιους μήνες δεν φανταζόμουν ότι θα είχε τέτοια απήχηση.
    Πέρα όμως από την γενικότερη παρατήρηση, μπράβο Μπέρυ και σε σένα που τα έκανες τόσο τέλεια! Ίσως μια επόμενη φορά να δοκιμάσεις και το μπριάμ… Σε φιλώ

     
  7. Οπωσδηποτε θα το δοκιμασω! Φιλια

     
  8. Έλλη καλησπέρα. Μετά το άχνισμα του κρεμμυδιού δεν πρέπει να προσθέσουμε κι άλλο νερό για να πάρουν βράση τα υπόλοιπα υλικά??? Δεν το αναφέρεις στη συνταγή και αναρωτιέμαι αν όντως δεν χρειάζεται κι άλλο νερό ή απλά σου διέφυγε.

    Κώστας.

    Ευχαριστώ

     
  9. Κώστα γεια σου και σένα.
    Δεν χρειάζεται να προσθέσεις επιπλέον νερό, καθώς τα φασολάκια αφήνουν από μόνα τους τα υγρά τους. Δοκίμασε να τα βάλεις να πάρουν βράση, σε δυνατή φωτιά με κλειστό καπάκι, και θα δεις ότι μετά από λίγο θα έχουν αφήσει το ζουμί τους (μην ξεχάσεις όμως να χαμηλώσεις στην συνέχεια την ένταση προκειμένου να ψηθούν). Ο λόγος που το κάνω έτσι, είναι για να διατηρείται περισσότερο συμπυκνωμένη η γεύση τους…

    Καλή επιτυχία!
    (θα χαρώ να μάθω εντυπώσεις…)

     
  10. Ομολογώ οτι το αποτέλεσμα ήταν αρκετά παραπάνω απο εντυπωσιακο. Αν και το παραποίησα ελαφρώς προσθέτωντας πατάτες και καρότα κομμένα καρέ, πραγματικά χόρτασα πριν ακόμα δοκιμάσω.

    Ευχαριστώ για τις διευκρινήσεις. Συνέχισε να μας εντυπωσιάζεις με τις τόσο απλές και συνάμα χορταστικές συνταγές σου. Να είσαι καλά Έλλη.

     
  11. Μου δίνεις μεγάλη χαρά, τόσο για το συγκεκριμένο σχόλιο όσο και για τις γενικότερες εντυπώσεις.
    Σ' ευχαριστώ κι εγώ που με διαβάζεις…!

     

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.