Σπιτική μαγιονέζα

300 ml
Ποσότητα
1/5
Βαθμός Δυσκολίας
Σπιτική Μαγιονέζα σε 30''Αυτή η σπιτική μαγιονέζα ετοιμάζεται κυριολεκτικά μέσα σε δευτερόλεπτα καθώς δεν χρησιμοποιείται το παραδοσιακό μίξερ αλλά η ράβδος του multi χειρός. Έτσι, ενώ η σπιτική μαγιονέζα που ετοιμάζεται στο μίξερ προϋποθέτει το λάδι να πέφτει πολύ αργά με ροή «σαν κλωστή» ωσότου εξαντληθεί, σε τούτη εδώ την περίπτωση τοποθετούνται όλα τα υλικά μαζί στο δοχείο του multi και ανακατεύονται ταυτόχρονα από την πρώτη στιγμή. Επειδή η ράβδος του multi αναπτύσσει υψηλή ταχύτητα περιστροφής, δένει την μαγιονέζα άμεσα δίχως να υπάρχει ο κίνδυνος να «κόψει». Τα κυριότερα μυστικά όμως για να μην κόψει η μαγιονέζα είναι η θερμοκρασία δωματίου των υλικών και οι ακριβείς αναλογίες. Και μέσα σε 30’’ κυριολεκτικά η μαγιονέζα θα είναι έτοιμη!

Τρόπος παρασκευής:

Τοποθετώ όλα τα υλικά μέσα στο δοχείο (εκτός από τα μυρωδικά) και βάζω σε λειτουργία την ράβδο στην δυνατή ένταση.

Κατά την λειτουργία της  ράβδου την κινώ πάνω-κάτω προκειμένου να ανακατευτούν καλά όλα τα υλικά. Μετά από 30’’ η μαγιονέζα έχει «δέσει» και είναι έτοιμη!Δοκιμάζω να δω αν μου κάνει η γεύση της ως προς το λεμόνι, το αλάτι και το πιπέρι κι αν χρειαστεί προσθέτω λίγο ακόμα κι ανακατεύω ξανά με την ράβδο πολύ σύντομα. Προσέχω όμως να μην το παρακάνω με το ανακάτεμα γιατί κινδυνεύει να αραιώσει η μαγιονέζα. Στην συνέχεια προσθέτω κι ανακατεύω με το χέρι τα φρέσκα μυρωδικά κι η μαγιονέζα μου είναι έτοιμη!
Η μαγιονέζα εκτός από το να συνοδεύει ψαρικά και κρεατικά χρησιμοποιείται σε αφθονιά στην σπιτική ρώσικη σαλάτα που περιέχει ποικιλία βραστών λαχανικών.
Καλή συνέχεια και καλή μέρα…
Rate

9 σχόλια

  1. Αγαπητε κυριε Δρισκα, ειναι περιτο να προσθεσω κι εγω τα θαυμασματα μου στην τεχνη σας.
    Δεν μπορω να βρω μια μαγιονεζα γρηγορη και σπιτικη που δωσατε σε μια απο τισ πολλυ τελευταιες εκπομπες σας ''ΓΕΥΣΕΙΣ ΣΤΗ ΦΥΣΗ''
    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
    ΙΩΑΝΝΑ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ
    ΛΑΡΙΣΑ

     
  2. Αγαπητή Ιωάννα, έχει γίνει κάποια παρανόηση, πολύ κολακευτική κατά τ’ άλλα, αλλά δεν απευθύνεστε στον Βαγγέλη Δρίσκα. Μήπως όμως αντί της μαγιονέζας του κυρίου Δρίσκα σας κάνει η δική μου που είναι και νόστιμη και πολύ-πολύ γρήγορη;

     
  3. Πολυ νοστιμη κ γρηγορη μαγιονεζα. Ευχαριστω.

     
  4. Χαίρομαι πολύ, που συμφωνούμε.

     
  5. Χριστος Ανεστη!!εγω θελω να ρωτησω που μπορω να βρω τη σαλτσα σκορδου του Βγγεληη Δρισκα. ευχαριστω!

     
  6. Αληθώς ο Κύριος!
    Για συνταγές του Βαγγέλη Δρίσκα θα μπείτε στο http://www.driskas.com/.
    Παρ' όλα αυτά, σε τούτο εδώ το blog μπορείτε να βρείτε μια ωραιότατη συνταγή για ελαφριά σκορδαλιά.
    Σας ευχαριστώ κι εγώ που περάσατε…!

     
  7. Εκανα σημερα μαγιονεζα και ηταν η πρωτη φορα που μου εδεσε μετα απο πολλες προσπαθειες! Στην αρχη απογοητευτηκα γιατι δεν εδενε, εβαλα ενα αυγο παραπανω και ελαχιστο ξυδι και εγινε τελεια! Νομιζω οτι η ραβδος επισης εχει να κανει με το σωστο αποτελεσμα! Ευχαριστω για το tip!

     
  8. Τέλεια! Βέβαια ρόλο παίζει και η θερμοκρασία του αυγού…

     

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.