Από καιρό τα παιδιά μου ζητούσαν να φτιάξουμε φρέσκια λεμονάδα, αφού τα αναψυκτικά και οι έτοιμοι χυμοί δεν μπαίνουν στο σπίτι μας. Για καλή μου τύχη, πρόσεξα ότι αυτήν την εποχή οι λεμονιές έχουν γεμίσει καρπούς (παιδί της πόλης γαρ και κάποια πράγματα τα ανακαλύπτω συν τω χρόνω ). Και λέω, εδώ είμαστε! Θα μαζέψουμε λεμόνια για να φτιάξουμε λεμονάδα… Την Κυριακή λοιπόν που πήγαμε βόλτα πήραμε μαζί μας και μια σακούλα για να την γεμίσουμε, αφού πρώτα βρήκαμε λεμονιά η οποία δεν ήταν περιφραγμένη κι άρα μπορούσαμε να την «μαδήσουμε», ανενόχλητοι. Γυρίσαμε σπίτι όλο περηφάνια που η αποστολή μας είχε στεφθεί με επιτυχία, ασχέτως αν υπήρχε τελικά μια παραφορτωμένη λεμονιά μόλις 3 μέτρα έξω από το σπίτι μας… Σημασία όμως έχει το ταξίδι που λέει κι ο ποιητής!
Οδηγίες Παρασκευής:
Τρίβω στον τρίφτη τα λεμόνια με προσοχή δίχως να συμπεριλάβω το άσπρο μέρος του φλοιού το οποίο πικρίζει.Προσθέτω σ’ ένα ευρύχωρο μπολ τον φλοιό και την ζάχαρη και ζυμώνω καλά με το χέρι προκειμένου να βγουν τα έλαια και τα αρώματα της φλούδας.