Ψευτομπεσαμέλ, η ελαφρά μπεσαμέλ

500 ml
Ποσότητα
2/5
Βαθμός Δυσκολίας
light bechamel
http://foodoppi.com/

Αυτή η εκδοχή της μπεσαμέλ είναι πιο γρήγορη αλλά και πιο εύκολη για όσους δεν έχουν πάρει τον αέρα της κανονικής μπεσαμέλ ή θέλουν την μπεσαμέλ τους ακόμα πιο ελαφριά. Χρησιμοποιείται αντί της κανονικής μπεσαμέλ σε φαγητά όπως το παστίτσιο, τον μουσακά, τα μακαρόνια φούρνου ενώ σε κάποιες περιπτώσεις, θα μπορούσε να αντικαταστήσει ακόμα και την κρέμα γάλακτος π.χ. στις κρέπες και στις πατάτες gratin.

Τρόπος Παρασκευής:

Σε ένα κατσαρολάκι βάζω το γάλα να βράσει με το αλάτι και το πιπέρι. Σ ‘ένα μπολ ρίχνω το corn flour και 4-5 κουτ. σούπας κρύο γάλα και ανακατεύω καλά να διαλυθεί. Προσθέτω λίγο από το βραστό γάλα σιγά-σιγά στο μπολ να δώσει θερμοκρασία, ανακατεύω καλά και στην συνέχεια το ρίχνω όλο πίσω στο κατσαρολάκι. Ανακατεύω καλά με τον αυγοδάρτη την μπεσαμέλ για να μην κάνει σβόλους. Ακόμα όμως κι αν δεν αποφύγω το σβόλιασμα, συνεχίζω το ανακάτεμα μέχρι να γίνει η ψευτομπεσαμέλ λεία στην υφή (διότι στο τέλος θα γίνει!).

Προκειμένου να μην πιάσει κρούστα από πάνω η ελαφρά μπεσαμέλ ανακατεύω καλά μέχρι να κρυώσει πάνω σε μαρμάρινη επιφάνεια. Διαφορετικά μπορώ να τοποθετήσω ένα κομμάτι μεμβράνης πάνω στην επιφάνεια της ζεστής κρέμας και να την αφήσω στην άκρη να κρυώσει. Αφού κρυώσει η μπεσαμέλ ρίχνω μέσα και το χτυπημένο αυγό κι ανακατεύω καλά. Η ψευτομπεσαμέλ είναι τώρα έτοιμη για χρήση!

Rate

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.