Εύκολο, υγιεινό και εποχιακό φαγάκι αφού οι σαρδέλες κάνουν την εμφάνισή τους από την άνοιξη μέχρι και το καλοκαίρι. Ετοιμάζονται πολύ γρήγορα ιδίως αν είναι καθαρισμένες από τον ιχθυοπώλη μας. Σε άλλη περίπτωση ακολουθά τα παρακάτω βήματα…
Οδηγίες Παρασκευής:
Καθαρίζω τα εντόσθια από τις σαρδέλες, πράγμα το οποίο μπορεί να γίνει και στο ιχθυοπωλείο. Στην συνέχεια αν επιθυμώ μπορώ να φιλετάρω τις σαρδέλες ανοίγοντας την στα δύο με ένα μυτερό μαχαίρι κατά μήκος το κεντρικού κόκαλου, δίχως όμως να την κόψω στην μέση. Αφαιρώ το κεντρικό κόκαλο και κατόπιν τραβάω κι όσα κοκαλάκια περισσεύουν από τα πλαϊνά.
Ξεπλένω και στρώνω τις καθαρισμένες (και φιλεταρισμένες) σαρδέλες σε ένα pyrex και προσθέτω το σκόρδο, τον χυμό λεμονιού, το λάδι, την ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι.Φουρνίζω στους 200°C (στην αντίσταση) για περίπου 25-30’ κι οι ψητές σαρδέλες φούρνου με λαδορίγανη είναι έτοιμες.
Καλή όρεξη και καλή μας συνέχεια!
Pingback: Σαρδέλες ψητές στο φούρνο | Webdietitian | Τσοκαταριδου Ειρήνη