Σοκολατάκια γεμιστά με ξηρούς καρπούς

20
Τεμάχια
1/5
Βαθμός Δυσκολίας
Έτοιμα τα γεμιστά σοκολατάκια.Σήμερα το απόγευμα, χρειάστηκα επειγόντως κάτι σοκολατένιο. Έπρεπε όμως να μην είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένο, να καλύπτει επαρκώς την λαχτάρα μου και πάνω από όλα να είναι νηστίσιμο. Δεν ζητούσα και πολλά, σωστά; Τα υλικά για τα γεμιστά σοκολατάκια υπάρχουν σε μόνιμη βάση στο σπίτι μας κι έτσι ήταν πολύ γρήγορη κι απλή η ετοιμασία τους.
Οδηγίες Παρασκευής:
Λιώνω την κουβερτούρα στον φούρνο μικροκυμάτων (είτε σε bainmarie) μέσα σε ένα κατάλληλο δοχείο που έχει μικρή διάμετρο (θέλουμε βάθος για να βουτάμε με άνεση).
Η σοκολάτα μπαίνει στον φούρνο μικροκυμάτων.
Ανοίγω τα δαμάσκηνα στην μέση, αφαιρώ το κουκούτσι τους, τα γεμίζω ένα-ένα με αμύγδαλα και τα κρατάω στην άκρη μέχρι να τα επικαλύψω με σοκολάτα.
Ετοιμάζω την γέμιση από ξηρούς καρπούς.
Αφού λιώσει η κουβερτούρα, γεμίζω τις θήκες της φόρμας σιλικόνης κατά το ήμισυ με σοκολάτα, προσθέτω τους ξηρούς καρπούς στην μέση και καλύπτω με επιπλέον σοκολάτα από πάνω (με την βοήθεια της σπάτουλας ζαχαροπλαστικής). Σε περίπτωση που δεν διαθέτω φόρμα σιλικόνης, ρίχνω 3-4 αμύγδαλα (ή άλλα ξηροκάρπια) μέσα στην λιωμένη σοκολάτα και τ’ αφαιρώ με ένα μικρό κουτάλι τοποθετώντας τα πάνω στην λαδόκολλα σχηματίζοντας μια σοκολατένια μπουκιά (σαν “βραχάκι”).
Ρίχνω την λιωμένη σοκολάτα και τους ξηρούς καρπούς.
Καλύπτω με την υπόλοιπη σοκολάτα.
Στην συνέχεια, βουτάω τα δαμάσκηνα ένα-ένα στην λιωμένη σοκολάτα, τα τινάζω ελαφρώς για να φύγει το περίσσιο της σοκολάτας και στην συνέχεια τα τοποθετώ πάνω στην λαδόκολλα.
Καλύπτω τα δαμάσκηνα με σοκολάτα.
Τοποθετώ την φόρμα σιλικόνης και την λαδόκολλά στο ψυγείο για 30’ μέχρι να παγώσει η σοκολάτα.
Έτοιμα τα γεμιστά σοκολατάκια.
Ξεφορμάρω κι απολαμβάνω ανά πάση στιγμή (ιδίως την σοκολάτα με γέμιση από δαμάσκηνα)!
Rate