Χωρίς αμφιβολία από τις αγαπημένες μου γεύσεις είναι αυτές της ταϊλανδέζικης κουζίνας, που είναι και πολύ επίκαιρες κατά την διάρκεια της νηστείας. Κάπως έτσι ετοίμασα αυτό το πιάτο που αναδύει όλο αρώματα κι έντονες εξωτικές μυρωδιές. Η εκτέλεση της ακόλουθης συνταγής ετοιμάζεται τόσο με γαρίδες όσο και με κοτόπουλο παρ’ όλα αυτά παρακάτω θα επικεντρωθούμε στην επιλογή με τις γαρίδες.
Οδηγίες Παρασκευής:
Αν έχω ακαθάριστες γαρίδες τις βράζω πρώτα για 2-3’ με λίγο νερό (ωσότου γίνουν ροζ). Οι καθαρισμένες γαρίδες δεν θέλουν προβράσιμο καθώς είναι ήδη προβρασμένες.
Μόλις λίγο κρυώσουν τις καθαρίζω κρατώντας στην άκρη τα κεφάλια τους και το καθαρισμένο σώμα.
Στην συνέχεια ρίχνω τις γαρίδες (και τα καθαρισμένα κεφάλια τους) και τα γυρνάω για λίγα λεπτά με τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτω την κρέμα καρύδας και σιγοβράζω για 5’ και κατόπιν σιγοβράζω για 5’ ακόμα με ανοιχτό το καπάκι μέχρι να γίνει παχύρευστη η σάλτσα. Στο τέλος σβήνω την φωτιά, αφαιρώ τις σκελίδες σκόρδου και προσθέτω τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο να αφήσει το άρωμά του.
Καλό γευστικό ταξίδι…!
Το έφταιξα στην κοτοπουλένια του εκδοχή και ήταν θαυμάσιο. Το μόνο διαφορετικό που έκανα ήταν να περοσθέσω και ένα κουταλάκι Ινδικό μπαχαρικό tikka masala γιά ένα extra kick!!!
Και με το κοτόπουλο είναι εξίσου ωραίο και περισσότερο καθημερινό. Θα το δοκιμάσω κι εγώ με το tikka masala γιατί μ' αρέσουν τα extra kicks!
Το εφτιαξα με γαριδες και έγινε πολύ καλό!! πρόσθεσα 1 κουταλάκι madras curry (όπως στο πάνω σχόλιο) καθως και μια μικρή κόκκινη πιπεριά κομμένη ζουλιέν. Τις γαρίδες αφού τις έβρασα και τις καθάρισα, έριξα πάνω τους χυμό από ένα μικρό λάιμ. Ρύζι δοκίμασα και με basmati και με jasmin. Πάνε ωραία και τα δύο. Εξαιρετική η συνταγή σας