Αρωματικά μπισκότα (νηστίσιμα)

Αρωματικά μπισκότα (νηστίσιμα)

25
Τεμάχια
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Τραγανά και νηστίσιμα μπισκότα φτιαγμένα με λάδι, άφθονο σουσάμι κι αρωματισμένα με κανελόζουμο, χυμό πορτοκαλιού και ούζο. Είναι μυρωδάτα και πεντανόστιμα και τα συστήνω ανεπιφύλακτα σε όλους, ασχέτως νηστείας. Πάνω απ’ όλα όμως τα μπισκότα αυτά είναι πολύ υγιεινά γιατί περιέχουν μόνον ελαιόλαδο. Η συνταγή βασίζεται σε ελαφρώς προσαρμοσμένη συνταγή της Αργυρούς Μπαρμπαρίγου.
Τρόπος Παρασκευής:
Χτυπάω το λάδι με την ζάχαρη στο μίξερ. Σε ένα βαθύ ποτήρι ρίχνω τον χυμό λεμονιού και την σόδα κι αφού φουσκώσουν, τα προσθέτω στο μίξερ.
 Ρίχνω το λάδι με την ζάχαρη στο μίξερ.Σόδα μέσα στον χυμό λεμονιού.
Βράζω το νερό με το ξύλο κανέλας για λίγα λεπτά και αφήνω στην άκρη να κρυώσει. Ετοιμάζω τον χυμό πορτοκαλιού. Μετράω το ούζο που θα χρειασθώ και κοσκινίζω το αλεύρι με το baking powder.
Ετοιμάζω το κανελόζουμο. Στύβω τον χυμό πορτοκαλιού.
 Να και το ουζάκι.Περνάω το αλεύρι από την σήτα.
Προσθέτω όλα τα παραπάνω στο μίξερ. Προκειμένου να γίνουν αφράτα τα μπισκότα, χτυπάω για λίγο μόνο την ζύμη (ίσα-ίσα να αναμειχθούν όλα τα υλικά). Στο τέλος, η ζύμη θα πρέπει να είναι λαδερή, μαλακή κι ελαστική (άρα εύπλαστη).
Ρίχνω το αλεύρι στο μίξερ.Η ζύμη είναι έτοιμη.
Πλάθω τα μπισκότα και τα ρίχνω στο μπολ με το σουσάμι (και τον λιναρόσπορο). Για να υπολογίσω το τελικό τους μέγεθος, λαμβάνω υπόψιν μου ότι κατά το ψήσιμο, θα απλώσουν και θα γίνουν λίγο μεγαλύτερα.
Φροντίζω το σουσάμι να πάει παντού.Γυρνάω τα κουλούρια κι από την άλλη.
 Τοποθετώ τα μπισκότα σε 2 λαμαρίνες με την λαδόκολλα και τα ψήνω για 30’ στους 170°C (στον αέρα) μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.
Οι λαμαρίνες έτοιμες για ψήσιμο.Έτοιμα τα νηστίσιμα και αρωματικά κουλουράκια.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Rate

2 σχόλια

  1. Καλημερα! Μολις εφαγα δυο απο τα εξαιρετικα κουλουρακια σου παρεα με τον καφε μου.αρεσαν σε ολους παρα πολυ! Ηταν πολυ ευκολο να τα φτιαξω και εχουν διατηρηθει μια χαρα εδω και τεσσερις μερες. Γιατι μας ξεχασες εμας τους "πεινασμενους" αναγνωστες σου?

     
  2. Αγαπημένη μου, έχω επανέλθει…

     

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.