Μπέργκερ σολωμού

4
Μερίδες
1/5
Βαθμός Δυσκολίας
http://www.food-image-blog.com/

Μια διαφορετική ιδέα για να προσφέρω ψάρι είναι αυτή του burger από σολωμό και φρέσκα ψωμάκια. Πρωτότυπη, υγιεινή κι απλή στην ετοιμασία της συνταγή, την δοκίμασα πρώτη φορά από τα χεράκια της φίλης μου της Ρένας κι ενθουσιάστηκα. Η συγκεκριμένη εκδοχή φέρει γεύσεις κι αρώματα της Ασιατικής κουζίνας αλλά μπορεί να ετοιμαστεί και με πιο ουδέτερα υλικά. Το μυστικό είναι στο ψήσιμο καθώς το burger δεν πρέπει να στεγνώσει, ενώ ετοιμάζεται είτε στο αντικολλητικό τηγάνι είτε στο grill του φούρνου (συνταγή από το www.bbcgoodfood.com).

Οδηγίες Παρασκευής:

Τοποθετώ τον καθαρισμένο και κομμένο σολωμό στο μίξερ μαζί με το τριμμένο τζίντζερ, το curry paste, την σόγια σος και τον κόλιανδρο. Χτυπώ για λίγο μέχρι να γίνει χονδροκομμένος κιμάς.

Ρίχνω και τον σολωμό.
Πλάθω τον κιμά σε τέσσερα burger και τοποθετώ στη σχάρα για το grill ή στο αντικολλητικό τηγάνι και ψήνω για 4-5′ από κάθε πλευρά.
Ο κιμάς σολωμού είναι έτοιμος.
Τοποθετώ τα burgers στο ταψί.
Σερβίρω με τις χονδοκομμένες φέτες λεμονιού, τα φρέσκα ψωμάκια για burger (ελαφρώς τοσταρισμένα) και συνοδεύω με σαλάτα.
http://www.food-image-blog.com/
Σημείωση: Αν επιθυμώ γευστικά πιο ουδέτερο το μπέργκερ σολωμού τότε περιλαμβάνω τα εξής υλικά στον κιμά: 2 κ.σ. χυμό λεμονιού, 2 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο, 1 μικρή ντομάτα τριμμένη, 1 κ.σ. σος από ραπανάκι (horseradish sauce), αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Καλή επιτυχία!
Rate